IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault залага на нова стратегия - ще продадава ЕV и ДВГ заедно още 10 години

Френският производител реагира на забавянето на продажбите на електромобили

Само преди 2 години главният изпълнителен директор на Renault - Лука де Мео, прогнозира, че към края на десетилетието европейската гама на френския производител ще се състои предимно от електрически превозни средства.


Renault


Нещата обаче се променят и сега става, че компанията няма са „сложи всички яйца в една кошница“, като в обозримо бъдеще - поне през следващите 10 години, ще продължи да предлага автомобили с ДВГ заедно с електрически модели. Новата стратегия беше разкрита от изпълнителният директор на марката Renault - Фабрис Камболив.

Говорейки пред Automotive News Europe на международното автомобилно изложение в Женева, топ-мениджърът беше категоричен, че Renault ще предлага едновременно електромобили и модели с ДВГ, но с хибридна технология, във всеки сегмент на пазара.


Renault 5 E-Tech Electric


„За мен изобщо не става въпрос да преминем изцяло на електричество през 2030 г. – ние ще следваме тенденциите с две много конкурентни предложения в нашата гама, като те ще бъдат от двата вида - електромобили (EV) и ДВГ“, коментира Камболив.

Новият пазарен подход ще позволи на Renault да отговори на пазарните тенденции от последните месеци, които показаха значително забавяне на продажбите на електрически превозни средства. Французите, подобно на други производители - като Toyota, например, са категорични, че клиентите са най-важното в случая и пазарът трябва да следва техните желания и възможности.


0 от 500
  • #24
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Ако имаше топки (за функционална неграмотните смелост) щеше да се обзаложиш и Да изгубиш, но щеше да си изгубил достойно. Сега за всички изглеждаш и ще продължаваш да изглеждаш човек без топки (за функционално неграмотните това означава неудачник, безгръбначно без собствено мнение, който няма смелост да поеме каквато и да е отговорност за думите и делата си. Страхливец, който се притеснява да не сгреши. Комплексар който няма глокаж да си признае грешката) жена ти е с топките да прави изненади.
  • #23
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Гостенино ( преди 2 месеца )
    Твоите сметки с проценти ги знаем. Да цитирам ли твои мнения от миналата година по същото време когато обясняваха, че цената на нощната тарифа Ще се вдигне със 150% и ти казах че си функционално неграмотен и не можеш да разбереш написаното? Казах ли ти, че цената на тока за фирмите на практика ще падне? Тогава нямаше топки да се обзаложиш, и сега нямаш. Функционалната неграмотност не ти позволява дори да разбереш смисъла на изразът "имаш топки". Казах ти че и дъщеря ти има ...смелост, ти нямаш
  • #22
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Мити4ен,със сигурност имам топки.Имам дъщеря и мислим с жената за второ дете.Усещам че довечера моята ми подготвя сексуална изненада.
  • #21
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 19 ( преди 2 месеца )
    Тоест повтаряш на 100% моето мнение но въпреки това не си съгласен с него и казваш, че не съм прав и всичко е точно обратното на това което твърдя? Правилно ли те разбрах? Прочети отново първи коментар в темата, кажи дали не мислиш по същия начин, а след това ме напсувай как не съм прав само защото аз съм го казал, А ти трябва да си енергиен вампир и да отричаш всичко каквото кажа, независимо дали съм прав или не.
  • #20
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    За адреналинката - електричка увеличаването на цената на тока е намаление в марсианската паралелна реалност.Сметката ми за ток скача,но имало намаление.
  • #19
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Факти, цифри и намаления.. Единствените факти са, че все повече производители обявяват, че няма да спират ДВГ от производство, както им натрапват евро-еко-талибаните. Та няма лошо пазара сам да си определи колко са адекватни електричките и има ли смисъл от тях.
  • #18
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 16 ( преди 2 месеца )
    "Тюх ( преди 4 минути )Ех, закъснях, номер 12. Извинявам се, че не успях да пиша по-бързо. Дано не си се оцапал много..." Не се тюхкай! Имаш време да докажеш че имаш топки и ще се обзаложиш дали щеше да платиш повече за последната си фактура при новите цени. 1 Юли не си го изпуснал. Давай количеството енергия и цената която си платил да си го запишем и ще сметнем след 1 юли? Аз се обзалагам, че нямаш топки да го направиш. Както винаги си на моето мнение, но не си съгласен с мен.
  • #17
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 14 ( преди 2 месеца )
    Виж как всички знаете фактите които ще кажа и се опитвате да ги оборите със заяждания лъжи и манипулации но нито един факт от ваша страна и нито една цифра. Важни са емоциите защото единствената ви роля тук е на енергийни вампири. И не става въпрос за електрическа енергия. Първи юли е скоро и ако искаш може да се обзаложим дали, ако си сметнеш фактурата от този месец, като още сега кажеш колко киловат часа си платил, би платил по-малко пари за същата енергия след първи юли. Имаш ли топки? Не!
  • #16
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Тюх ( преди 2 месеца )
    Ех, закъснях, номер 12. Извинявам се, че не успях да пиша по-бързо. Дано не си се оцапал много...
  • #15
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Сметките за ток ще падне от 1 юли, ако информацията до тук е вярна, че ще "вдигнат" цената на тока от любимото на професор инженер Радев със средното образование и неговите адреналинки Гост и останалите "средноаритметично на процент" 19 стотинки за киловатчас, на 20 стотинки за киловатчас което според техните изчисления било пет процента увеличение на тока. Това са официалните данни, а не 40 ст. Прокрадват се и хипотези за истинско намаление дори на средната цена, защото цената на борсата пада