IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault залага на нова стратегия - ще продадава ЕV и ДВГ заедно още 10 години

Френският производител реагира на забавянето на продажбите на електромобили

Само преди 2 години главният изпълнителен директор на Renault - Лука де Мео, прогнозира, че към края на десетилетието европейската гама на френския производител ще се състои предимно от електрически превозни средства.


Renault


Нещата обаче се променят и сега става, че компанията няма са „сложи всички яйца в една кошница“, като в обозримо бъдеще - поне през следващите 10 години, ще продължи да предлага автомобили с ДВГ заедно с електрически модели. Новата стратегия беше разкрита от изпълнителният директор на марката Renault - Фабрис Камболив.

Говорейки пред Automotive News Europe на международното автомобилно изложение в Женева, топ-мениджърът беше категоричен, че Renault ще предлага едновременно електромобили и модели с ДВГ, но с хибридна технология, във всеки сегмент на пазара.


Renault 5 E-Tech Electric


„За мен изобщо не става въпрос да преминем изцяло на електричество през 2030 г. – ние ще следваме тенденциите с две много конкурентни предложения в нашата гама, като те ще бъдат от двата вида - електромобили (EV) и ДВГ“, коментира Камболив.

Новият пазарен подход ще позволи на Renault да отговори на пазарните тенденции от последните месеци, които показаха значително забавяне на продажбите на електрически превозни средства. Французите, подобно на други производители - като Toyota, например, са категорични, че клиентите са най-важното в случая и пазарът трябва да следва техните желания и възможности.


0 от 500
  • #34
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Цитатче ( преди 2 месеца )
    #213 Гост Киловат мощност се получава от 0,085 кг нафта,което е около 1 литър.Пише го в учебниците,провери преди да спориш.14:23 05.08.2021Статията е "Най-после се появиха нов вид батерии за електромобили"
  • #33
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Мити4ен,със сигурност имам топки.Имам дъщеря и мислим с жената за второ дете.Усещам че довечера моята ми подготвя сексуална изненада.
  • #32
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Каква полемика? Кой ще тръгне да спори с незнаещия и неможещ Гост, че съществува Perpetuum mobile? Че той не може да отвори един клип в YouTube, не може да ползва калкулатор, а дори не знае какво е това таблица в excel, като отвори сайта на ЕСО го гледа като извънземно и не знае какво е това и затова започва да прави средна аритметично на проценти от МОЩНОСТТА и накрая получава ЕНЕРГИЯ. Поредното Perpetuum mobile. А като му зададеш уточняващ въпрос за изказването му, никога не отговаря.
  • #31
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Допускам, че отново не си разбрал заглавието и статията напълно подкрепя моето мнение, но ти цитираш кликбейт заглавие, защото не си разбрал статията отново. То какво ли може да се очаква от човек който мери мощност на кантар, защото според него 10 kW мощност са 1 литър дизелово гориво или 850 грама дизелово гориво. Тоест за да премериш мощността на двигателя ти е необходим само кантар или мензура. Пак говори за енергия, но я бърка С мощност. Радев адреналинките(никовете) си мени, но нрава не.
  • #30
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Гостенино ( преди 2 месеца )
    Разбирам че сайта обективно ти е източника на информация и си ги оставил да мислят вместо тебе и да ти говорят. Предишните два пъти ти зададе до конкретни въпроси по статиите за да видиш че е точно обратното на това което пише в заглавието но не ми обърна внимание. Сега даже няма да търся и заглавието за да си губя времето. С енергийни вампири не ми се занимава. Така или иначе дискусия с тебе е невъзможна, защото нямаш нито топки нито мнение. Неудачник!
  • #29
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Сайта Обективно.Германските домакинства плащат 41% повече за енергия.
  • #28
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Като погледнем фактите, във всички държави тука се купува на една и съща цена, но крайния потребител плаща на коренно различни цени в различните държави. Това се дължи на много високите мрежови такси в някои страни. Не случайно в облачна Германия, където добива на енергия е с 40% по-малко където добива на енергия където слънцето доставя 40% по-малко енергия за година отколкото в България, са инсталирани над 2 милиона фотоволтаични централи по покривите на домовете, за да избегнат тези такси.
  • #27
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Друг факт ( преди 2 месеца )
    Цената на тока е почти абсолютно еднаква в цяла Европа за всеки час от денонощието и цената варира в много широки граници в различните часове на едно и същото денонощие, да не говорим за различните сезони, независимо че АЕЦ произвежда едно и също количество енергия за всеки час от денонощието и всеки ден от годината независимо от сезона. Друг факт е, че има абсолютен рекорд за всички времена на запълването на газохранилищата по това време на годината. В края на зимата са пълни над 63%.
  • #26
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Факт ( преди 2 месеца )
    Тока е скъп там където няма Аец и/или евтин газ.
  • #25
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Жена ти има топки да казва във вашето семейство, доколкото мога да чета между редовете от това което си написал (на Боровец) . Първо кога ще правите секс и кога не. И второ, в прекия И в преносния смисъл да използваш топките си единствено за продължаване на рода. Доколкото разбирам, за тебе това е единственият смисъл на секса. Лично за мен би било изненада да идем с жената на да идем с жената на хотел и да НЕ правим секс, въпреки че не е 25-год. и не мислим за повече деца. Топките НЕ са тестиси.