IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тежки санкции за Toyota заради измамите с емисиите

Манипулираните дизелови двигатели може да бъдат забранени

Toyota е изправена пред сериозни санкции от Министерството на транспорта на Япония за неправомерно поведение. Най-големият производител в света е обвинен в продажба на дизелови двигатели, които неправомерна намаляват вредните емисии, когато са поставени на модели като Land Cruiser 300, Hiace и др. Концернът ще бъде глобен, но има по-голяма опасност - сертификатът на проблемните двигатели да бъде отменен, което означава, че те няма да може да се използват.


Toyota


Според информация на Asia Nikkei, подразделението Toyota Industries, което произвежда тези мотори, е признало, че е „участвало в неправомерно поведение, което включва манипулиране на данните от тестовете за ефективност на множество модели двигатели на автомобили и мотокари“. Проверка на Министерството е установила, че „измамата е била груба“ и затова се подготвят мерки, които да предотвратят подобни действия в бъдеще.

Как точно ще изглеждат тези наказания, засега не е известно. Засега министерството се фокусира единствено върху неправомерното поведение. Обвиненията включват двигатели, използвани в мотокари, микробуси и предишни поколения на модела Land Cruiser. В края на януари Toyota спря доставките на 10 различни автомобила поради това, което тогава определи като сертификационни нередности“.

Toyota твърди, че самата тя е открила проблема и това е довело до тестване на дизелови двигатели. Концернът е продал около 84 000 автомобила, за които има съмнения, че са с манипулирани агрегати.

Производителят също така се готви да направи промени в ръководството си и да предостави лесен достъп до контролните органи, за да бъдат изготвени и потвърдени нови протоколи за тестване. Всички двигатели, чийто сертификат бъде отнет, ще трябва да бъдат преработени и да кандидатстват отново, за да получат разрешение за производство и употреба.


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Ноно ( преди 2 месеца )
    За това 1.8 vvti и не те боли.
  • #4
    10 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 2 месеца )
    За коя от всички измами с батериите говориш? Ще ги отрегулират и тях. Сега все още няма стандарти и всеки лъже каквото си пожелае.
  • #3
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Гостенино ( преди 2 месеца )
    Вярно е, че по твоите собствени думи се опитваш да изглеждаш в очите на останалите като най-глупавия човек на света, но с въпросите си от последното мнение изглеждаш по-глупав и от него. Ще се опиташ ли за разнообразие да обясниш логиката toyota да застане пред света и да каже колелата на автомобилите ни падат а след това да каже, разбрахме че нашите двигатели отделят повече вредни емисии и ще съдействаме на властите. Те сами си признават за разлика от тебе. За което евала! Ти кога ще признаеш?
  • #2
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Какво значи "има съмнения"?Без доказателства да набеждаваш? Същото като с колелата на Тойота,имало съмнение че можело да паднат.Няма нито един случай това да е станало.
  • #1
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 месеца )
    А за измамата батериягейт кога ще има глоба?