IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновеният VW Golf се оказа по-скъп от BMW 2-Series Gran Coupe

Европейските продажби стартират със специалната версия Edition 50

На Volkswagen бяха нужни няколко седмици, за да пусне на пазара обновения Golf (Mk 8.5), а европейските продажби бяха отбелязани с юбилейна версия на модела. Тя се казва Edition 50, като препратка към 50-годишнината на емблематичнвия модел.


VW Golf Edition 50


Volkswagen Golf Edition 50 отдава почит към своите предшественици, като се предлага със сравнително богато оборудване. То включва 18-цолови джанти Leeds, светлинна лента с пълна ширина отпред, осветено лого, тонирани задни прозорци и емблеми „50“ на централните колони с 3D дизайн.

Ексклузивността на интериора е допълнително дефинирана от емблеми „Edition 50“, които могат да се видят на волана и в лайсните на предния праг. Автомобилът получава черен таван, капачки на педалите от полирана неръждаема стомана и нова информационно-развлекателна система. Плъзгащият се панорамен покрив, проекционният дисплей и усъвършенствани LED-фарове се предлагат като опция и са част от пакета Plus.


VW Golf Edition 50


Специалната версия ще се предлага с различни задвижвания, като в най-достъпната си конфигурация той разполага с 1.5L TSI бензинов двигател с мощност 150 к.с., съчетан с ръчна скоростна кутия. Тази версия има начална цена от 36 820 евро за пазара в Германия, което я прави малко по-скъпа от чисто новото BMW 2-Series Gran Coupe. То започва от 36 500 евро.

Volkswagen съобщи, че гамата на обновения Golf ще включва три нива на оборудване. Базовата версия, както и нивата Life и Style ще се предлагат за двата стила на каросерията на компактния автомобил - хечбек и комби (Variant). В зависимост от спецификацията моделът ще се предлага с четири варианта на задвижване. Цените за базовите модели започват от 27 180 и 28 280 съответно за хечбек и комби.


VW Golf Edition 50


Гамата се състои от два турбо бензинови агрегата със 115 к.с.и гореспоменатите 150 к.с., като и двата са с ръчна скоростна кутия. Два „меки“ хибрида с идентична мощност и седемстепенна DSG също ще бъдат налични. И четирите агрегата разполагат с променлива геометрия на турбината и активно управление на цилиндрите.

На по-късен етап ще се появят plug-in хибриди. Най-скромният вариант ще получи 2204 к.с., а GTE - 272 к.с.. Хот-хечбекът Golf GTI ще се присъедини към семейството с 265 к.с.


0 от 500