IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ задържаха хиляди германски коли заради малка китайска част

Детайлът на моделите на Audi, Porsche и Bentley ще трябва да бъде заменен

Хиляди луксозни коли са задържани от американските митници заради китайска част, която трябва да бъде заменена, за да може не да влязат в САЩ, съобщава Financial Times.


Bentley


Автомобилите от марките Porsche, Bentley и Audi - луксозни брандове на Volkswagen Group, са оборудвани със забранен електронен компонент. Той е произведен в западен Китай - в района на Синцзян, където според американските власти местното население уйгури извършва принудителен труд.

Автомобилите са иззети за подмяна на части, като от VW твърдят, че не са знаели за произхода на частта, но незабавно са уведомили американските власти, когато са получили информация от доставчика.

В САЩ има специален Закон за предотвратяване на принудителния труд на уйгурите (UFLPA). Той забранява вноса от Синцзян, защото се смята, че уйгурите и другите малцинства в района страдат. Управляващата партия в Китай отрича тези обвинения.

Volkswagen има завод в столицата на Синдзян - Урумчи, която е съвместно предприятие с китайската SAIC. Германският автомобилен гигант многократно е бил атакуван от активисти, но твърди, че е много добре приет от местните жители, тъй като им осигурява работа. По-конкретно, обвинението в експлоатация беше една от причините миналата пролет да бъде хвърлена торта по член на надзорния съвет на компанията.

Volkswagen обяви, че работи по проблема със задържаните коли и също така обмисля „нови сценарии“ за работа със SAIC, включително прекратяване на взаимоотношения с определени доставчици. Компанията също се извини и обеща да поддържа връзка с всеки клиент.


0 от 500
  • #13
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Русия е кенеф ( преди 2 месеца )
    Голям кеф е да се гледа квичането на копейките и другите росоробски ***, и умствено изостанали.
  • #12
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Йоцо ( преди 2 месеца )
    Как се представят 10+ милиона уйгури принудително работят ????Просто идеята на САЩ е откъсване на територията и американски бази между Китай , Казахстан и Киргизия
  • #11
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Русия ( преди 2 месеца )
    ЕС е територия на ФАЩ. Кинефите Урсули, шолц, Бойку Мойку, са техните роби.
  • #10
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Име няма ( преди 2 месеца )
    Как така Бентли, Порше и Ауди... искат американеца да си купува американски щайги.
  • #9
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Някой ( преди 2 месеца )
    Това е върха на лицемерието. САЩ са унищожили населението почти на цял континент за да заграбят земите им и да си направят там държава. Сега обаче са загрижени за другите .
  • #8
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Пропов ( преди 2 месеца )
    Американците всячески се опитват да натиснат Китай и Европа надолу. Сега пък някви Йогурти били замесени. Следващата афера ще е Крем Брюле или Заквасена Сметана.
  • #7
    7 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Скоро и от цял Китай, какво е това да държиш народа в състояние на робство, да извършват геноцид над различни етнически групи и да ги приемаме като нормална държава
  • #6
    13 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 2 месеца )
    Най вече от към гърба ти настъпват китайците ..... боооооц
  • #5
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Илиян ( преди 2 месеца )
    "... за да може не да влязат в САЩ, съобщава Financial Times" - българският език не е за всеки
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    "... за да може не да влязат в САЩ, съобщава Financial Times."!?!?Петре , ти български учил ли си?