IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Даже и в Китай продажбите на електромобили се сриват

Само Volkswagen и новата марка на Huawei са отчели ръст през януари

Интересът към електрифицирани автомобили рязко се е сринал дори в Китай - страната, която е най-големият им производител в света и където правителството ги подпомага по множество начини. През януари продажбите на т. нар. "новоенергийни автомобили" (чисти електромобили и плъг-ин хибриди) са с 39% по-ниски, отколкото през декември. Дори новата вълна намаления, стартирана от Tesla, не е повлияла на тази тенденция.
   
   
Aito M5
Електрическият кросоувър Aito M5. Дъщерната компания на Huawei е от малкото, които имат ръст през януари на китайския пазар  
  
   
През януари са се свили и продажбите на конвенционални автомобили, но значително по-малко от електрическите, отбелязва Reuters. На годишна база регистрациите отбелязват ръст, но януари 2023 беше рекордно слаб месец заради края на някои субсидии и защото поредицата почивни дни около китайската Нова година се паднаха през него.

В отговор на видимия отлив на клиенти Tesla намали чувствително цените за Model 3 и Model Y през януари. Независимо от това продажбите на марката са спаднали, макар тя да не цитира конкретни числа. При конкурента BYD спадът спрямо декември е 41%.
   
   
Volkswagen ID.3, 2023, Китай
Водени от ID.3, продажбите на електромобилите на Volkswagen в Китай са се учетворили на годишна база
    
      
На този фон ръст отчита Aito, новата марка на Huawei. Шампион в това отношение обаче е Volkswagen, мийто два джойнт-венчъра със SAIC и FAW са увеличили четворно продажбите си на годишна база. Над половината от тях се падат на обновения Volkswagen ID.3. Неговата цена също бе намалена в края на 2023.
  
   

 

0 от 500
  • #36
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Турбо ( преди 3 месеца )
    Нормално е да има спад в продажбите на електрически автомобили без субсидии.Модерните шилета си накупиха електромобили,някои са доволни други разочаровани.Електромобилът не е подходящ за голяма част от хората.
  • #35
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    че кой нормален чете статии на аутомедиа
  • #34
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Не мога да разбера манията вместо статията, да коментирате коментаторите?
  • #33
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До 33 ( преди 3 месеца )
    Този път забрави да кажеш че този *** спори с антиматематици които не разбират от математика а той разбира от екселски таблици в сайта на ЕСО и други източници на факти и информация с които си аргументира мненията. Защото за разлика от антиматематиците които нямат топки да кажат собствено мнение, той има такова и може да си го защити. Хайде бе *** Какво е твоето мнение? Обясни не останалите мунчовци Как така хем има ръст на продажбите за януари месец, хем срив според заглавието?
  • #32
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Така или иначе каквото и да е за 1 месец и то Януари нищо не говорят данните и за някакъв извод са нужни поне 3 или 6
  • #31
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    В 13-ти коментар съм ти дал доказателство колко сте неграмотни и трети месец доказвате че всички антиелектрици сте антиматематици и като ви споменат процент могат да ви лъжат както си пожелаят. Досега не си имал топки нито веднъж да кажеш къде смяташ че ви лъжа, нито пък 10 пъти отговори Колко е средно аритметично на 3,3% и 7,7% нито пък да кажеш с колко процента се е увеличила произведената от фец енергия щом са произведени 2,33 пъти повече, нито пък с колко мегавата е увеличението. Няма топки
  • #30
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Така е гостенино . При вас перковците никой няма собствено мнение и съответно никой не може да разбере какво е. Само вие си го знаете и сте съгласни един с друг и мненията ви съвпадат, въпреки че нямате мнение. За всеки мислещ човек Това е парадокс, но за вас е нормално. Тези които не сме перковци като вас си имаме мнение и не ни е срам да си го кажем дори да е грешно. При вас липсват топки за да имате мнение. Например растат или се сриват продажбите на електромобили в Китай според тебе?
  • #29
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 3 месеца )
    Мити4ен, всички пер_ковци си остават неразбрани.Те се само разбират сами.
  • #28
    4 rate up comment 7 rate down comment
    До=TopIdiot ( преди 3 месеца )
    Напълно ти отива Ника. Какъв спам те гони? Опитвам се в 50 поредни поста да обясня на антиматематиците че В статията се говори за ръст на продажбите в Китай, но поради вроденият им отрицателен коефициент на интелигентност все още не могат да ме разберат. По никът ти личи, че твоя е отрицателен с трицифрено число. Дори когато ви казват предварително че ще ви излъжат не можете три месеца да се усетите къде е лъжата, камо ли такива които ви лъжат без да ви казват.
  • #27
    4 rate up comment 3 rate down comment
    q ( преди 3 месеца )
    Намерете и прочетете оригинала, а не този пасквил който е изкривил всичко само и само да напише имената на рекламодателя си в положителна светлина. Мача е свирен. Кинескопите в мониторите и телевизорите и клавишите в телефоните няма да се върнат. Макар че във всяка къща - бойлер, климатик, фурна, телевизор, хладилник, осветление - тва преди 60 години кой да си го представи. Тойотките още догодина ще изпреварят тесла като цени и тогава какво? Т