IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault готви конкурент на Nissan Qashqai

Хибридният Symbioz ще се настани между Captur и Arkana в гамата на французите (ВИДЕО)

На пазара има място за още нови SUV-модели и Renault го доказва, като обяви предстощото излизане на нов компактен модел. Той ще се казва Symbioz и ще се настани в C-сегмента, тоест между Captur и Austral в гамата на марката. А това го превръща в директен конкурент на Nissan Qashqai.


Renault Symbioz


Премиерата на Renault Symbioz е предвидена за пролетта на 20234 г. Новият SUV ще получи пълно хибрлидно задвижване, а благодарение на снимки, предоставени от френския производител, можем да разберем, че дизайнът му е в стила на новите Scenic, Mégane и Austral.

Дизайнерите на марката залагат на елегантен и модерен външен вид. Изборът на името пък се обяснява именно със симбиозата между човека и превозното средство, което в случая е автомобил за семейство.


Renault Symbioz


„Името Symbioz идеално илюстрира живота с нашето превозно средство, където пътниците стават едно с тяхното превозно средство и с околната среда. Този автомобил ще разполага с всички предимства, за да задоволи семействата с щедро пространство и голям товарен обем", категорични са от компанията

Формите на фаровете и страничните прозорци донякъде напомнят тези на по-големия Rafale, но с вид на семеен SUV. Дължината на Renault Symbioz е 4,41 метра, което е малко по-малко от 4,47 метра на Renault Scenic E-Tech Electric и 4,51 метра на Austral. Теглото на новия SUV е под 1500 кг.


Renault Symbioz


Бъдещият модел ще бъде оборудван с хибридна задвижваща система E-Tech със 145 к.с., вероятно същият атмосферен и електрифициран 1,6-литров двигател, който вече се използва в Renault Arkana E-Tech Hybrid.

Друга интересна характеристика на Renault Symbioz е панорамният стъклен покрив Solarbay, който вече се предлага при електрическите автомобили Arkana и Scenic, който е базиран на технологията PDLC (Polymer Dispersed Liquid Crystal). С други думи, с натискането на един бутон стъкленият покрив става непрозрачен или прозрачен, без да е необходима щора за затъмнение.



0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Това недоразумение на рено как ще се задвижва да питам уж хибрид ама не казват дали ще е само на предно дали само на задно или няква форма на двойно ,или 4по 4 не казват тва е лъжа сигурно недоразумение що не казват дали ще сув или нещо наречено *** поне да го направят примерно ауди 1и9 тди куатро 4по4 200 коня но те почнаха да правят лай но както цялата автомобилна индустрия за жалост мръсните политичета са виновни да си го наврат у газа тея батерии да не им гръмнат у задницата
  • #1
    10 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Странни неща в Рено. За малко да станат булка на Стелантис, ама Нисан ги излови и не пожела да ги поделя с никого. Нисан отдавна иска развод с Рено, ама Рено не се дава. Май предпочитат свободната любов, ама те да кръшкат. Френска му работа. Сега измислили нова кола, дори ниша и намерили с 442 см. Преди две три години зачеркнаха Каджара, който беше 445?, като ненужен, а сега измислили Симбиотичния като вътрешна конглокенция на Кашкая. Може аз да съм виновен, ама наистина просто не разбирам!