IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault готви радикално ново хибридно Clio

Шестото поколение на модела трябва да запази основното си предимство - достъпната цена

Renault работи върху ново, шесто поколение на Clio, което заедно със следващия Capture, както и електрическите 4 и 5, ще играе основна роля на предстоящата атака на пазар на B-сегмента в Европа. Популярният модел беше обновен през 2023 г., като получи редица подобрения, а след около 2026 г. го очаква смяна на генерациите.


Renault


По информация на британското издание Autcar новото Clio ще получи смел външен вид и изключително напреднала интериорна технология, но ще запази основното си предимство - достъпна цена. А това ще бъде постигнато благодарение на използването на бензиново задвижване.

Според шефа за продуктовото представяне на Renault - Бруно Ванел, марка планира да   обнови гамата си от базови автомобили, след като вече разшири продуктовата си линия от C-сегмента, включващи Mégane, Scenic, Austral, Rafale и Espace. Тези модели са важни заради огромната популярност на такива автомобили в Европа и по-високите маржове от тях.


Renault


„Това не означава, че ще забравим за B-сегмента, като за целта подготвяме 4 кросоувъра и 5 супермините, които доказват ангажимента на Renault към малките автомобили. Нито един от тях обаче не е предназначен за заместник на Clio“, обясни Ванел.

Той беше категоричен, че Clio само по себе си е марка, като на някои пазари то е толкова известна, колкото и Renault. Затова и запазването му в гамата, което изглеждаше под въпрос заради пускането на електрически Renault 4, 5 и Twingo, е много важно да марката.


Renault


Идеята в случая е Renault да запази бензинов модел за по-малко от 20 000 евро в гамата си, като даде и възможност на избор на клиентите си, тъй като в момента предлага гама от по-скъпи електромобили. Хечбекът Mégane E-Tech, например, струва два пъти повече.

„Ние не се движим директно към електромобили, а го правим стъпка по стъпка, като има преход с хибриди, които да ни позволят да останем достъпна марка. Това се улеснява и от факта, че можем да продаваме автомобили с ДВГ в ЕС до 2025 г.", казва още продуктовият мениджър.


Renault


В резултат на това новото Clio ще се продава с усъвършенствана версия на бензиново-електрическото задвижване E-Tech, използвано в настоящия автомобил. То комбинира 4-цилиндров атмосферен двигател с електромотор, стартер-генератор и батерия с малък капацитет за постигане на ниски комбинирани емисии и възможност за шофиране на малки разстояния с изключен двигател. Необходимостта от намаляване на емисиите означава, че чисто бензиновитя вариант ще отпадне от гамата.

„В крайна сметка ще дадем възможност на клиентите ни да избират между хибридно Clio и електрически 4 и 5. Крайното решение ще бъде тяхно. Ако решат, че са узрели за електрическо задвижване и инфраструктура за зареждане е достатъчно разширена, могат да направят още по-добър избор", каза още Ванел.


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    фф ( преди 3 месеца )
    Не съм фен на рено, даже пораждат смях у мен, но колите от първите две картинки са наистина много яки...
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Дачия имаха достъпни автомобили, вече всеки гледа как да ти вземе парите и да те направи абонат на сервиза, и то толкова безочливо че вече и застрахователите започнаха да преразглеждат политиката за застраховане и ценовите листи
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 3 месеца )
    Гледам тезо красиви дневни светлини по ръбовете на бронята и си мисля как повечето често щетите на малките автомобили са именно там. И след това кой знае колко ще струва подмяната им...
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Само не разбрах кое е радикалното или това си е измислица на автора? :D