IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen остави служителите си без бонуси към заплатата

Вместо това ръководството на компанията им дава допълнителен отпуск

Шефовете на Volkswagen лишиха служителите си от правото да избират между увеличение на заплатите и почивни дни като част от стратегическия план за съкращаване на разходите. Вместо пари на работниците бяха предложени шест допълнителни дни почивка, като това ще важи както за тази година, така и за следващите две, съобщава ivz-aktuell.de.


Volkswagen


Германският автомобилен производител предостави на всички служители възможност да избират между почивни дни и бонуси като част от споразумението за 2022 г. Преди това само определени служители имаха тази привилегия. Според работническия съвет на Volkswagen около половината от работниците на компанията вече са избрали допълнителната почивка, а сега останалите ще бъдат принудени да направят същото.

Шефовете на работническия съвет вече изразиха съжалението си за ограниченията, въведени от ръководството на компанията. Но в същото време те успокоиха служителите, че отказът от финансови възнаграждения ще им позволи да избегнат намаления на заплатите.

Volkswagen постигна съгласие по ключовите аспекти на програмата за подобряване на ефективността с работническия съвет още през декември миналата година. Те предвиждат 20% намаление на разходите за административен персонал.


0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    До 3 - Най-тъжното е, че немската държава е изцяло виновна за това.
  • #6
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    До 5 - Приятел - бях в компания, която така си наду оценкта, продае се за поне 10 пъти над това, което стурва, аз получих мазен бонус и от тогава разбрах, че цялата игра на капилизъм е такъв въздух пдо налягане, че вече не вярвам на нищо, когато инвестирам, освен в спекуалция.
  • #5
    4 rate up comment 6 rate down comment
    до Хвалипръц ( преди 3 месеца )
    Да, виждам, че за последните пет години VW е загубил 1/6 от пазарната си капитализация, а за този период от време цената на акциите на Тесла е нараснала с над 800%. Та кой в случая е ощетения - акционерите на коя компания? По принцип, когато си глуппав е по-добре да си мълчиш, щото ако си отвориш устата моментално ще разсееш всякакви съмнения, че си такъв. Последното се отнася за теб.
  • #4
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 3 месеца )
    До 3: Защото ВАГ изплащат дивиденти на акционерите, за разлика от Лъжлив Нагъл Илон, който им ги прибира.
  • #3
    6 rate up comment 8 rate down comment
    до 1 ( преди 3 месеца )
    С тази разлика, че Тесла има 30 млрд. кешови резерви и е без дълг, а VW са с над 190 млрд. долара дълг.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    В интерес на истианта е спорно кое е по добрият вариянт. Да кажат счетоводителите и хората, които ги разбират фирмените финасии. Вса пак отпуската не я "яде" инфлацията и ако им ги изплащат е на база текуаща заплата, а не на заплата на която ги е получил.
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Изхитриха се и се учат от Тесла :D