IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen остави служителите си без бонуси към заплатата

Вместо това ръководството на компанията им дава допълнителен отпуск

Шефовете на Volkswagen лишиха служителите си от правото да избират между увеличение на заплатите и почивни дни като част от стратегическия план за съкращаване на разходите. Вместо пари на работниците бяха предложени шест допълнителни дни почивка, като това ще важи както за тази година, така и за следващите две, съобщава ivz-aktuell.de.


Volkswagen


Германският автомобилен производител предостави на всички служители възможност да избират между почивни дни и бонуси като част от споразумението за 2022 г. Преди това само определени служители имаха тази привилегия. Според работническия съвет на Volkswagen около половината от работниците на компанията вече са избрали допълнителната почивка, а сега останалите ще бъдат принудени да направят същото.

Шефовете на работническия съвет вече изразиха съжалението си за ограниченията, въведени от ръководството на компанията. Но в същото време те успокоиха служителите, че отказът от финансови възнаграждения ще им позволи да избегнат намаления на заплатите.

Volkswagen постигна съгласие по ключовите аспекти на програмата за подобряване на ефективността с работническия съвет още през декември миналата година. Те предвиждат 20% намаление на разходите за административен персонал.


0 от 500
  • #17
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Истината е че... ( преди 2 месеца )
    Идеята е да свикват със свободното време, защото след 2 години повечето от тях ще го имат в изобилие.
  • #16
    1 rate up comment 1 rate down comment
    до 11 ( преди 2 месеца )
    Тоест, по твоята логика можем да вземем произволен времеви период и да правим изводи на база данните именно от този период? Да, много си "умен". По глава ли си падал или си така по рождение? Един друг "умник" преди време по същия начин ми се аргументираше колко зле е биткойн, щото е бил 69к долара, а днес е 40к без изобщо да вдене, че някои са купували през декември 2016г. / по спомен - малко под 1000 долара /. Същото е и с Тесла
  • #15
    5 rate up comment 1 rate down comment
    PLAID ( преди 2 месеца )
    #3 Значи Tesla Motors Inc. има 30 млрд. резерв, а VW AG има 190 млрд. дълг? Еех начиии, 30 минути варя яйцата и па твърди!
  • #14
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Еййй ( преди 2 месеца )
    Казанлъшкия джедай на мисълта, пак се изявява.
  • #13
    5 rate up comment 1 rate down comment
    PLAID ( преди 2 месеца )
    #4 вследствие на което най-добрата и най-продаваната кола в Света слиза от конвейера на всеки 10 часа, а едно ID.3 за 30. Задно вместо 4х4, 160 вместо 250, 200 коня вместо 534 и т.н., и т.н. Вследствие на което e-Golf се връща на сцената с надеждата, че ще оправи работата с едното голо име. Раздавайте си дивиденти и после се чудете къде потъна Фауве. То не става само с ядене. Трябва и акъл
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Мити4ен,долния коментар е за теб.
  • #11
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    От 400 долара преди година и половина, акциите на Тесла сега са 189 долара,над 50% надолу.
  • #10
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Лошото е, че пестят и от качеството. Наскоро се наложи да сменя тампоните, защото колата започна много да скърца при ниски температури. От вносителя ми обясниха, че влагат по-малко каучук.
  • #9
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 2 месеца )
    Ха-ха, Бустериран пак си настъпил мотиката с поредния уникално *** коментар. Ето, #6 ти го е обяснил прекрасно. В Тесла инвестират само лапнишаран-спекуланти.
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Типична немска корпорация, трябва да са горди да работят за такава компания и да са доволни, че не са им намалили заплатите, абе аз кола сглобена от такъв е искам!