IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM променя стратегията - връща хибридите и забавя разработката на EV

Акциите на концерна скочиха с 9%, след като обяви новите си планове

General Motors беше един от големите автомобилни производители, които обявиха, че залагат всичко на електрическите превозни средства. Реалността обаче се оказа различна и това принуди концерна да предприеме някои промени, като основната причина за тях са настроенията на инвеститорите.


Chevrolet


При съобщаване на финансовите резултати за последното тримесечие на миналата година ръководството на GM обяви, че ще коригира стратегията си за електрификация. Автомобилният производител няма да изостави изцяло електрическите превозни средства, още повече че инвестира огромни средства в програмата Ultium. Главният изпълнителен директор Мери Бара обаче посочи, че компанията все повече ще разчита на plug-in хибридната технология, за да постигне целите за емисии.

„Бъдещите планове включват въвеждане на нашата plug-in хибридна технология за определени превозни средства в Северна Америка. Оставаме ангажирани с елиминиране на вредните емисии, отделяни от автомобилите, но внедряването на plug-in технология в стратегически сегменти ще осигури някои от ползите за околната среда на електромобилите, докато бъде изградена инфраструктура за тях", заяви Бара, цитирана от Autonews.

В концерна са разтревожени от сериозното забавяне на ръста на продажби на EV през последните месеци, което предполага, че първоначално са преценили погрешно колко колко бързо ще расте пазарът. Освен това дилърите са искали от GM повече хибриди и сега концернът планира да отговори на това.

„Новите plug-in хибриди ще бъдат добавени в настоящата ни гама, за да повишат рентабилността ни, тъй като тази технология вече постига успехи на други пазари“, каза още Мери Бара.


0 от 500
  • #19
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Злостер ( преди 2 месеца )
    Еееее истината е че ръста на собствените им продажби на ЕV е над 30% спрямо предходната година и забавянето е в темпа им на производство защото не могат да се конглокират с Тесла и BYD и се налага да продават на загуба и колкото повече продават повече губят. Само за миналата годин са няколко милиарда назад. Що се отнася до дилърите те не харесват електричките защото не се трошат а дилърствата се издържат от скъпите ремонти каквито се налагат в недоразумението хибрид - най - лошото и от двете сист
  • #18
    4 rate up comment 3 rate down comment
    до 15 ( преди 2 месеца )
    Мухаха, Шевролет Болт - надежден автомобил? Колко пъти го изтегляха и забраняваха на собствениците да го карат или паркират на закрито? Колко изгоряха? И накрая дори не успяха да оправят проблема, а продължиха да ги произвеждат палещи се. Трябва да си идЕот, за да си купиш. Той е и една от причините ГМ да не успее с електромобилите (за разлика от други марки).
  • #17
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Преди 10 години, който беше съгласен да губи пари от Ел. автомобили, вложи в Тесла и акциите купени на 30-40-50 ги продаде умножено по 10.
  • #16
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    15, сз не карам само градско. Дори предимно извън. И за тазликаот теб, придвижвайки се от А до Б все пак някакво удоволствие. Трудно ми е да ти обясня че за някои карането е удоволствие
  • #15
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Chevrolet Volt ( преди 2 месеца )
    Ето хубав и надежден модел и спряха да го произвеждат. На повечето хора им трябва кола да се придвижват от точка А до точка Б.В града можеш да караш само на електричество. Какво повече да искаш?
  • #14
    8 rate up comment 3 rate down comment
    РУК ( преди 2 месеца )
    Ако тесла обяви модел с ДВГ за под 25 000 USD, цените на акциите и ще скочат с 10000000 %, нали Бръмбъстъре??
  • #13
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Теслю математика една елементарна задачка за езерото с лилиите не може да реши.Все 20 млн. Тесли му се присънват.
  • #12
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Не върви нещо бизнеса електричари!
  • #11
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Турбо ( преди 2 месеца )
    Хибридите са екологични в града и с неограничен пробег извънградско.
  • #10
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Точно така ще разберат че не стават за нищо ел дъгелите