IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford ще ви даде 1000 долара, за да се откажете от Jeep

В Европа подобна оферта вероятно щеше да доведе до дела за нелоялна конкуренция

"Лоялна конкуренция" никога не е била сред най-изявените качества на американската автомобилна индустрия, но новата кампания на Ford изпъква дори на този фон. В опит да откраднат доходната клиентела на Jeep в полза на своите Bronco и Bronco Sport, компаниято от Диърборн обяви специална "насърчителна" програма. Тя е съвсем проста: ако досега сте били собственици на Jeep, Ford ще ви даде 1000 евро отстъпка от цената на Bronco, Bronco Sport или "всеки друг модел на Ford, предлаган от местния дилър".
  
  
Ford Bronco
  
   
От Ford дори не настояват да получат стария Jeep в замяна. Специалната промоция важи за регионите на Ню Йорк, Чикаго и Финикс. Подобна схема вече функционира и в Атланта, но там отстъпката е ограничена до 500 долара. Единственото условие е притежаваният от клиента Jeep да не е по-стар от 1995 година.

В Европа подобно предложение вероятно щеше да попадне под ударите на законодателството, ограничаващо нелоялната конкуренция. Но в САЩ си е съвсем в реда на нещата, стига да бъде опаковано като Competitive Conquest Bonus.
  
  

 

 

 

0 от 500