IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla подготвя нов кросоувър за 25 000 долара

Моделът засега се казва Redwood и ще излезе на пазара догодина

Американският производител Tesla ще започне производството на нов електрически автомобил през 2025 г., съобщава агенция Reuters, като се позова на свои източници в компанията на Илон Мъск.


Tesla


Ценините на новия продукт на марката ще стартират от 25 000 долара, което ще му позволи да се конкурира с електрическите автомобили на китайския BYD. Именно тази компания изпревари Tesla и стана най-големият производител на електромобили в света в края на миналата година.

Според информацията работното име на новата електрическа кола е Redwood. Автомобилът е позициониран като компактен кросоувър, който ще бъде предназначен за масовия потребител. Източниците на Reuters твърдят, че Tesla планира да произвежда около 10 000 бройки седмично от новия модел.

Още през 2020 г. главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск обяви планове за производство на достъпни електрически автомобили на цена от 25 000 долара. В момента най-евтиното предложение на Tesla - седанът Model 3, се продава в САЩ от 38 990 долара.


0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Критично мислене? ( преди 3 месеца )
    Ако беше проявил малко критично мислене, щеше да видиш, че през цялото време говоря че съм некомпетентен по въпроса, не съм предвидил нищо правилно и все още пропускам логиката. А накрая съм задал въпрос, за да науча още факти, ако някой ги знае и съм склонен на база на тези факти да си променя мнението. Точно както продължавам да твърдя, че липсата на лост за мигачи на новите автомобили на Тесла е глyпост. Точно както беше глyпост Йок волана. И от Тесла не са безгрешни. Дано върнат и лоста.
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Ти кой беше та да казваш кое е логично? Логично, е че ако знаеше кое е бизнес логично да си богат бизнесмен, а не да драскаш кухи мнения под треторазрядна статия. Аз не знам от къде е това самочувствие на велики мислители в хора дето нямат пари за кола над 2к лева да дават наклон на хора които са имали капацитета да станат милиардери. Ти огледало и самопреценка имаш ли, та да се видиш колко потресаващо смешен кръчмарски философ си. Не случайно всички тук ти се подиграват и те мислят за психопат.
  • #1
    0 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    За разлика от гостенина, аз имам топки да си призная грешката, както и имам топки да храня Тесла! От години грешах, като повтарям, че Тесла скоро ще започне производството на Тесла модел 2, който ще канибализира продажбите на Модел У и ще стане на свой ред най-продавания автомобил в света. А когато има плато, да пуснат и по-малкия аналог на модел У. Продължавам да твърдя, че това беше по-логичното и по-разумно решение, но те са решили да пропуснат тази стъпка? Чудя се защо?