IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla подготвя нов кросоувър за 25 000 долара

Моделът засега се казва Redwood и ще излезе на пазара догодина

Американският производител Tesla ще започне производството на нов електрически автомобил през 2025 г., съобщава агенция Reuters, като се позова на свои източници в компанията на Илон Мъск.


Tesla


Ценините на новия продукт на марката ще стартират от 25 000 долара, което ще му позволи да се конкурира с електрическите автомобили на китайския BYD. Именно тази компания изпревари Tesla и стана най-големият производител на електромобили в света в края на миналата година.

Според информацията работното име на новата електрическа кола е Redwood. Автомобилът е позициониран като компактен кросоувър, който ще бъде предназначен за масовия потребител. Източниците на Reuters твърдят, че Tesla планира да произвежда около 10 000 бройки седмично от новия модел.

Още през 2020 г. главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск обяви планове за производство на достъпни електрически автомобили на цена от 25 000 долара. В момента най-евтиното предложение на Tesla - седанът Model 3, се продава в САЩ от 38 990 долара.


0 от 500
  • #23
    1 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 2 месеца )
    Да се тръби,че BYD продава много, е като да се хвали китаец,че има 200 000 последователи в ТикТок - това са само съселяните му!Айде по полека с драмите! А Тесла вече показа с пикапчето колко си спазват обещанията за цени!Тая евтината сапунерка дето днес я смятат на 25К, до 2025 + 3 години закъснение, че чукне 40К!
  • #22
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 3 месеца )
    Чудя се на това модерно звучене малък СУВ, градски СУВ. Сравнявам ги с моята 20 годишна кола - та тези "СУВ" са по-ниски от нея и с по-малък просвет. Просто малко са "изтумбили" Поло и Фабия (от тези има много около нас) и сега били СУВ. На мен си ми изглеждат като нормални градски хечбеци, но с малко по-висок таван, което не е лошо за хората. Предвид, че вече не мога да се навра в нормално Поло, Фабия или Смарт Роудстър.
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Не знам кои са тези уважавани медии, но в момента всички медии, които малко или много следят света на електромобилите, пишат за скандала с палещите се хибриди на БУД и неспособността им са ги оправят. А нито една медия, която съм виждал, не е имала особено положително мнение за модел на БУД.
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 18 ( преди 3 месеца )
    Аз чета какво пишат уважаваните медии иначе всеки може да се има за най-образования и знаещия. Освен това ИД2 отложиха масовото производство за 2026г тоест същата година на масово производство на тази Тесла
  • #19
    3 rate up comment 3 rate down comment
    до 17 ( преди 3 месеца )
    За това съм съгласен, но какво общо има това с темата и какво се опитваш да ми докажеш? И Тойотка продава много, но колите и са пълни дворни дървени облекчители. БУД има богата гама с малки електромобили и е повече от нормално да продава повече. Само че, оак отбелязвам - само в Китай. По света засега няма никакъв шанс.
  • #18
    2 rate up comment 5 rate down comment
    до 16 ( преди 3 месеца )
    Как пък едно вярно нещо не написа? С3 още не е в продажба, макар и да се очаква скоро. Освен това ще е доста спаранска и маломощна кола. ИД2 е само идея. Съвсем официално шефът им каза, че няма да успеят за 2025 и го отлагат като минимум за 2027. Работата по платформата не е започнала официално, защото търсят партньори. А за БУД явно трябва да попрочетеш повечко. Въпрос на елементарно проучване е. Да слушаш партенките на разни необразовани е срамно, а не повод за гордост.
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 14 ( преди 3 месеца )
    Иначе с почти пълна сигурност още тази година БИД ще продаде повече електромобили от Тесла
  • #16
    3 rate up comment 5 rate down comment
    До 14 ( преди 3 месеца )
    Още сега се предлага Ситроен С3 за 24К евро, скоро се очакват ИД2, Рено 5 и други за около 25К базово освен това тази Тесла нали знаеш, че в началото ще е с надута ценя и ще спадне вероятно чак 2027г. Това за БИД което си писал са пълни глупости и са си опасна конглокенция колкото и да не ни се иска, ще разберем какво ще предложат от европейския завод
  • #15
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    (продължение) Същевременно, продажбите им в Европа са трагични - буквално имат единични бройки в някои държави, а който купи, не повтаря, защото са некачествени и недомислени. Знам, че на всички не се иска да има достъпни, качествени електрически коли, но разберете, че освен от Тесла, поне до 2030 няма от кой да ги очакваме.
  • #14
    3 rate up comment 4 rate down comment
    до 13 ( преди 3 месеца )
    Засега няма такива изгледи. Европейските и американските марки не разполагат с технологиите да произведат модел на добра цена. Китайците могат да работят евтино, но засега са доста далеч технологично от Тесла. Има много приказки за BYD, но реалността е, че плъгин хибридите им се палят, а чистите им електромобили се зареждат бавно и са с 20% по-лакоми от Тесла. Софтуерът им е трагедия. Слуховете за световна доминация са силно преувеличени. Над 90% от продажбите им са в Китай.