IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla подготвя нов кросоувър за 25 000 долара

Моделът засега се казва Redwood и ще излезе на пазара догодина

Американският производител Tesla ще започне производството на нов електрически автомобил през 2025 г., съобщава агенция Reuters, като се позова на свои източници в компанията на Илон Мъск.


Tesla


Ценините на новия продукт на марката ще стартират от 25 000 долара, което ще му позволи да се конкурира с електрическите автомобили на китайския BYD. Именно тази компания изпревари Tesla и стана най-големият производител на електромобили в света в края на миналата година.

Според информацията работното име на новата електрическа кола е Redwood. Автомобилът е позициониран като компактен кросоувър, който ще бъде предназначен за масовия потребител. Източниците на Reuters твърдят, че Tesla планира да произвежда около 10 000 бройки седмично от новия модел.

Още през 2020 г. главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск обяви планове за производство на достъпни електрически автомобили на цена от 25 000 долара. В момента най-евтиното предложение на Tesla - седанът Model 3, се продава в САЩ от 38 990 долара.


0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Ще има в пъти повече конглокенция за парите си през 2026г отколкото имаха Тесла 3 и У в началото
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 7 ( преди 3 месеца )
    Е явно той планира да кара по кал до Албания и няма да му стигне тока иначе като цяла отдавна СУВ не е задължително да се порзва много за кал, а си е обикновена кола
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до 1 ( преди 3 месеца )
    Нищо не пропускат. Въпросният кросоувър Е Модел 2, както ти го наричаш, но както Тесла никога не е наричала официално. За сметка на това официално говори за нова платформа, на която ще произвежда хечбек и малък кросоувър. Явно са решили първо да пуснат кросоувъра, което е по-умното решение - повече се търси и печелбата е по-голяма. На вчерашната пресконференция дори казаха кога се очаква производство - края на 2025. Значи масово - 2026.
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 месеца )
    МитЕ,ти да имаш топки?Смях в залата.
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    7 - това не е ли фирмата на Д. Бекъм точно? Подобно на 6-ти, не мисля че електриката е удачна за офроуд най малкото заради теглото. Поразпитаи тези които правят Ком-Емине какво мислят по темата. Но ако за теб офроуд е каране по чакъл е друга тема
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 6 ( преди 3 месеца )
    Ето и тест в реални условия - Tesla powered Land Rover off-road adventure
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 6 ( преди 3 месеца )
    Изобщо не е глупост а е супер яко! Има една фирма в Англия която прави стари класически автомобили с електрическо задвижване. Имат ел кит и за старите модели на Defender от 80-те години. Уникална машина просто. Супер офроуд характеристи и проходимост, ускорение 0-100 за 3.5 секунди. Гази във вода и кал без проблеми. Напиши в youtube - Land Rover Defender bolt-in electric conversion kit. Фирмата се казва Electric Classic Cars UK.
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 5 ( преди 3 месеца )
    По-голяма глупост не бях чувал! Джипка за калта на ток?! И като опре на батериите става хвърчиджипка!
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Аз си представям нещо като Suzuki Jimny но с електрическо задвижване, с батерия около 80kwh и на цена под 25 000 долара. Който го направи ще счупи пазара от продажби! Ще стане моментален хит.
  • #4
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Кросоувър = Тъпотия, безсмислен автомобил. Пазара е наводнен с такива недоразумения от всички производители. По добре да помислят за някакъв малък истински джип. В момента в този сегмент няма нито едно предложение на ток!