IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Подозират BMW за манипулиран двигател

Bild твърди, че 2,0-литров дизел на по-старо X3 е минал тестовете за емисии с изключен климатик

Федералната агенция за автомобилен транспорт на Германия (KBA) е започнало проверка на BMW по подозрения за използване на незаконни трикове при измерване на стойностите на вредни емисии, отделяни от един от двигателите на баварския концерн, съобщава Bild.


BMW X3


В конкретния случай става въпрос за по-стар модел SUV - X3 с 2,0-л дизелов двигател. Според информация на изданието, автомобилът постига обявените нива на вредни емисии, когато климатикът му е изключен.

„По време на лабораторни тестове климатикът обикновено остава дезактивиран. А това е недопустимо, тъй като по този начин се влияе върху резултатите", се казва в информацията на Bild.

През юни неправителствената организация German Environmental Aid (DUH) публикува проучвания, че BMW използва подобни „изключващи устройства“, за да намали пречистването на отработените газове в реална експлоатация.

„Шокиращо е, че дори повече от седем години след като дизеловият скандал стана известен, ние откриваме най-високите емисии на азотен оксид, които някога сме измервали в дизелови превозни средства по време на реално шофиране и намираме устройства за изключване в софтуера за управление на двигателя“, коментира управляващият директор на DUH - Юрген Реш.

Баварският производител отхвърли тези твърдения, като ги определи като „добре известни, но неверни“. През 2019 г. прокуратурата в Мюнхен прекрати разследване срещу BMW по подобни подозрение, като обяви, че „твърдение за измама не е потвърдено". Тогава концернът заяви, че по погрешка е използвал неправилен софтуер в свои модели.


0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Никой ( преди 2 месеца )
    Кой ви каза ,че ДВГ са *** вие до сега на какво се возихте и кой ви каза ,че е замърсител .Всичко е платено ,новите електрички са подобни на микровълновата печка .Има по добро от Електро Автомобилите но за него несе пише и казва ЗАЩО Ли!
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Превземат пазара с цена премиум, надеждност ала Дачия и дизайн ала Фиат Мултипла. Лошото е, че тази стратегия работи (видимо от резултатите на марката)
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Enzo ( преди 3 месеца )
    Сготвили или не, до 2025 година, БМВ ще продават и най-много премиум електромобили. И в момента произвеждат най-качествено електромобилите си, предлагат най-много модели електромобили в най-много различни класове. Качеството на изработката им е недостъпно не само за Тесла, но дори и за Lucid. Технологичната преднина на Тесла ще стопят до 2025 година и след това следва пълно превземане на пазара на премиум електромобили. Както е и с пазара на конвенционални премиум автомобили.
  • #3
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Факт ( преди 3 месеца )
    Дизела е боклукчава технология не върви харчи под 6 на 100 никога не слиза скъп а бе баклюк
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Пропов ( преди 3 месеца )
    Гори - пуши - движи. Пълниш за минутка - продължава да движи. Алтернативите късат тази верига с пълненето. Караш час, зареждаш...час, поне.
  • #1
    9 rate up comment 12 rate down comment
    И на слепите ( преди 3 месеца )
    е ясно, че американците "сготвиха" европейското автомобилостроене. Естествено за собствена угода.Грубопогледнато ДВГ е една печка. Гориш нещо вътре, ясно че не излизат теменужки.