IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пробегът на Tesla Cybertruck се оказа с 21% по-малък

При тестове в реални условия пикапът измина едва 409 км (ВИДЕО)

Първите бройки от Tesla Cybertruck вече са при техните собственици, като някои от тях дори вече бяха използвани за независими тестове. Един от тях дори беше излъчен наживо в интернет, като показа интересен резултат.


Tesla Cybertruck


Пикапът успя за измине 409 км вместо обявените от агенцията за опазване на околната среда (EPA) 511 км. Тестът беше проведен в реални условия на пътя, като неговите автори посочиха потенциалните фактори за по-слабия резултат, както и какво трябва да очакват собствениците.

Тестът е проведен в ранните сутрешни часове на магистрала, за да се сведе до минимум влиянието на трафика върху резултатите. Шофьорът започна с напълно заредена батерия и кара Cybertruck, докато достигна 0% заряд и не можеше да се движи повече. Когато това се случи, пикапът беше изтеглен до станция за зареждане.

Трябва да се отбележи, че въпросният електромобил е във версията Dual Motor Founders Series с 20-цолови джанти и 35-цолови гуми за всякакъв терен. Предполага се, че тази комбинация е добра за максимален пробег от 511 км. Постигнатите 409 км представляват с 21% от стойностите обявени както EPA, така и от Tesla.



Вероятно при по-добри условия на пътя пикапът щеше да измине повече километри. В случая температурата на въздуха е била 7°C, като през повечето време електромобилът се е движил с постоянна скорост от 112 км/ч (70 мили). Освен това, тестът е проведен в Тексас на относително ниска надморска височина. Тя заедно със скоростта и температура оказват влияние върху пробега.

В допълнение към тези фактори, пикапът ще се предлага и с всесезонни гуми, които също трябва да подобрят пробега. За тази версия на Cybertuck производителят обяви 547 км с едно зареждане, което обаче засега е далеч.


0 от 500
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Ужас. Как можаха да сътворят толкова грозно и безсмислено нещо? Не само е грозно ами не и функционално. Огромни размери, тежи цели 3.1 тона, не става за офроуд поради неподходящата геометрия и липсата на адекватна защита отдолу и окачването изглежда калпаво. В същото време товарната му част отзад е по малка от на Toyota Hilux. Не се събира мотор или ATV, Сега като се окаже че и пробег няма.....е за какво ще го ползват хората? Да ходят до мола ли?
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Интересно и също сравним бензинов пикап колко харчи при 110 км/ч както и колко време е зареждането до 80% (предполагам над половин час). Аз съм твърдо за електрификация, но на този етап при пикапите по-добре е хибрид. Като цяло е тъпо да коментираме за пикапи щото сме в България и подобен размер пикапи са под 1% от автопарка : D