IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla чупи рекорд по продажби, но е далеч от обещаното от Мъск

Сенатори в САЩ настояха компанията доброволно да подмени дефектното очакване на вече продадените коли

Tesla вероятно ще завърши 2023 година с 1.82 милиона продадени автомобила - доста под поставената от Илон Мъск цел от 2 милиона доставки, но все пак нов рекорд за американската компания. Главната причина за неизпълнение на плана е китайският пазар, където Tesla загуби доста пазарен дял за сметка на местни конкуренти като BYD.
   
   
Tesla, доставки
   
    
"Последното тримесечие обикновено е най-силното за Tesla откъм доставки, очакваме и тази година да е така", прогнозира Гарет Нелсън от CFRA Research, цитиран от Reuters. Според него и още 13 анализатори, продажбите през октомври-декември ще достигнат 473 000 автомобила. С това годишните доставки ще надхвърлят 1.8 милиона - ръст от 37% спрямо 2022.

Основните препятствия за Tesla през 2024, освен засилената конкуренция в Китай, ще са предсрочното отпадане на субсидиите за електромобили в Германия и отпадането на някои модели на марката от федералните субсидии в САЩ, смятат анализаторите. Липсата на субсидии може да принуди Мъск допълнително да намали цените, въпреки че лихвите и компонентите за батериите се очаква да се повишат. Въпреки това анализаторите прогнозират нов ръст в доставките през 2024 до около 2.2 милиона автомобила.
  
   
Tesla, окачване
Двама щатски сенатори настояха Tesla да подмени калпавите компоненти по окачването на всички вече продадени автомобили
      
     
Междувременно разследването на Reuters, което показа, че Tesla е знаела за некачествени компоненти в колите си, но е обвинявала за повредите техните собственици, започна да предизвиква политически реакции. След норвежкото правителство, което започна разследване, и двама сенатори в САЩ настояха компанията да обяви сервизна акция за всички засегнати автомобили. Представителят на Кънектикът Ричард Блументал и сенаторът от Масачусетс Едуард Марки се обърнаха с директно писмо до Мъск да подмени всички некачествени компоненти доброволно.
  
    


  
   

 

0 от 500
  • #31
    2 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster=idiot ( преди 3 месеца )
    Дразни ли те Гост? Защото ти хваща изцепките електричарски.
  • #30
    3 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Още никой антиматематик не е успял да сметне колко ще са на теория продажбите през 2030 година, ако Тесла има 50% ръст всяка година от 2022, когато продаде 1, 3 милиона? Обзалагам се че никой от вас не може да го сметне не само до края на тази година но и до края на следващата и затова имате толкова нереалистични очаквания И представи за света. Ако до края на 2024 все още никой не е успял да го сметне обещавам да ви кажа какво се опитвате да твърдите, А хората, които могат да смятат ви се смеят.
  • #29
    2 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Да съм казал някъде и някога, че Тесла произвежда качествени автомобили? Да съм казал че произвежда автомобили които не се чупят? Незнайно защо обаче, Ройтерс и вие вместо да се захванете с реалните проблеми, които има Тесла, си измисляте не съществуващи или преувеличавате. Прочете ли въобще статията? Риторичен въпрос разбира се. Един от лостовете за увеличаване на продажбите ще е именно увеличаване на качеството и назначаване на PR отдел, който беше уволнен през 2020 И оттогава Тесла няма такъв
  • #28
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 4 месеца )
    "Tesla recalls nearly 50,000 Model S and X cars in China over faulty suspension" - CNBC, Oct 2020. Нещо все "фалшиви новини" за трагикомичното качество на самоделките на Лъжлив Илон. Дали пък фенчетата на Тесла не живеете в някоя алтернативна реалност?
  • #27
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 4 месеца )
    Бустерчо, "фалшивите новини на Ройтерс" Ха-ха-ха, оборени от кого? От Лъжлив Илон, най-големия мошеник в историята и армията му безмозъчни инфлуенсъри на които е обещал по един безплатен роудстър? Съвсем си отплувал от бреговете на здравия разум, ей!
  • #26
    2 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Ами то като не знаеш Как се смятат проценти, по математиката на антиматематиците може и така да изглежда. Точно както СМЕТНА че фотоволтаиците произвеждат само 3% от енергията средногодишно. Ще сметнеш ли ако има 50% ръст от миналогодишните продажби до 2030 година колко автомобила ще трябва да произвежда тогава? Разбира се че не можеш. Това беше риторичен въпрос и сарказъм. То не е като ходенето на работа от 8:00 до 17 за да правиш каквото някой друг е измислил, защото тебе те мързи да мислиш.
  • #25
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 4 месеца )
    МитЕ,по тесларската математика изчисленията никога не излизат.
  • #24
    4 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Виж гост например е зациклил още на таблицата за умножение . Но какво ли се учудваме след като още на знака по-малко и по-голямо е срещнал трудности и постоянно обяснява как Тесла била изостанала от целта си, защото за тази година целта е 1 268 631 бр., а Тесла била произвела много по-малко бройки от планираното. Само 1,82 милиона.
  • #23
    3 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Вярно е доста иновативно. Учих го на свръх новия windows 95 почти последно поколение windows по вашите критерии. На повечето знанията са замръзнали някъде в онзи период, а оттогава доста вода изтече.
  • #22
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Факт ( преди 4 месеца )
    Митак добре че си се научил таблички на свръхиновативният свръхтехнологичен и специализиран софт екцелл да правиш иначе съвсем за *** щях да те взема