IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Скандал: Tesla от години криела за дефектни части и обвинявала клиентите

Откачащи се колела, пропадащо окачване, блокирали волани: разследване на Reuters разкрива шокиращия мащаб на проблемите

Ръководителите на Tesla с години са обвинявали клиентите за повреди, за които отлично са знаели, че са по вина на нискокачествени и дефектни компоненти, разкри мащабно разследване на агенция Reuters. Става дума за шокиращо масови явления като откачащи се в движение колела, чупещи се оси при ускорение и разпадащо се окачване при автомобили с нищожен пробег.
   
    
Tesla, окачване, паднало колело
В сервизния доклад на Tesla за този автомобил пише, че колелото се откачило без външна причина при скорост почти 100 км/ч, твърди Reuters
     
         
Шрейанш Джаин от Кеймбридж във Великобритания си купил нова Model Y през март тази година. На другата сутрин, докато карал тригодишната си дъщеря на детска градина, при един завой в квартална уличка цялото предно окачване на автомобила рухнало. Колата била на едва 180 километра пробег. В сервиза на Tesla ремонтът отнел 40 часа труд и струвал еквивалента на 14,000 щатски долара. Компанията отказала да го покрие гаранционно, обвинявайки шофьора, че "преди това" е причинил повреди на окачването.

На базата на проучени документи от самата Tesla Reuters твърди, че "десетки хиляди" клиенти на компанията са имали подобно преживяване със сериозни повреди по окачването или кормилната уредба. Хроничните дефекти се простират поне 7 години назад във времето и засягат всички основни пазари на марката - в Европа, Северна Америка и Китай. Журналистите от агенцията са разговаряли и с десетки клиенти, както и с деветима бивши мениджъри в Tesla и сервизни техници.
  
     
Основните моменти от разследването на Reuters (ГАЛЕРИЯ):


  
    

 

0 от 500
  • #45
    0 rate up comment 0 rate down comment
    МитЧо ( преди 3 месеца )
    "MythBuster ( преди 1 седмица )Аз Тесла съм карал още преди 10 години. Пак функционална неграмотност? Питах те къде съм се изгубил цяла сутрин, а аз казах, че по ирония на съдбата бях зает да карам една Тесла." - към сервиза, или за скрап?
  • #44
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Kreti ( преди 3 месеца )
    Мъск: Искате ли най-добрата кола, или не? аз: Да, и си Купих Тойота Камри!
  • #43
    4 rate up comment 2 rate down comment
    РЕПЛИКА ( преди 3 месеца )
    Мъск: Искате ли най-добрата кола, или не? ТОГАВА НЕ КУПУВАЙТЕ ТЕСЛА
  • #42
    5 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    А кой е казал, че поршето не е на съседа, а теслата на първи мой приятел? Пак ли функционална неграмотност? Определено няма да мога да го снимам както фотоволтаиците, инвертора, трифазния проточен бойлер и модулът за увеличаване на мощността на дизелов двигател, което снимах буквално 5 минути след като РУК пита.
  • #41
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 4 месеца )
    МитЕ,кое колело падна на Теслата докато караше? Лявото или дясното?Най вероятно е резервното.
  • #40
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 4 месеца )
    МитЕ, да ти покажа една снимка на Форд Мустанг с какъвто искаш надпис? Комшията няма нищо против да снимам колата му.
  • #39
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 4 месеца )
    МитЕ,Теслата да не от железарията?Едва ли си се качвал в Тесла,личи си по зомбираните ти коментари.Мечти тесларски.
  • #38
    3 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Аз Тесла съм карал още преди 10 години. Пак функционална неграмотност? Питах те къде съм се изгубил цяла сутрин, а аз казах, че по ирония на съдбата бях зает да карам една Тесла. Ако не бяхте питали нямаше и да кажате питали нямаше и да кажа. Защо реши че за първи път се качвам на Тесла или на електромобил? Да си спомняш, че ти казах че по всяко едно време мога да ти снимам видео с любимата бележка "Поздрави за РУК" от интериора на porsche тайкан? Още ли се съмняваш след толкова клипове?
  • #37
    2 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Като заговори за слънце, какво виждаш от терасата в Германия? Тази седмица колко процента от енергията беше произведена от възобновяеми източници според тебе? Тази седмица е седмицата от годината с най-кратките дни. Дали възобновяемите източници са успели да произведат повече от половината енергия за Германия или не? Аз вярвам, че са успели, както ви казах още преди седмици когато гостенина смяташе средно аритметично за деня, защото не знае как се смятат проценти и казахте че ВЕИ не стават.
  • #36
    3 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Ето че омразата, завистта, склонността към заяждания и неспособността да изслушаш останалите и да се опиташ да ги разбереш си играят лоша шега с мозъка ти! Попитах те знаеш ли кога съм го писал това? Дадох ти датата, но не съм ти дал в годината. Можеш ли да я отгатнеш? Както виждаш аз съм обективен от години и не крия никакви недостатъци на Тесла за които знам. Даже ви казвам такива за които вие не знаете. Вие сте конете с капаци, които даже не чувате какво ви говорят за да го разберете!