IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota постави нов рекорд по производство

Японцинте увеличават и продажбите, като близо 1/3 са на хибриди

Глобалното производство на Toyota Motor расте с 11% през ноември до ново рекордно високо ниво, възстановявайки се от миналогодишните прекъсвания във веригите на доставка, подкрепено от силното търсене както в Япония, така и на други основни пазари.
 
 
Тойота
 
 
Производствените обеми на най-големия автомобилен концерн в света по пазарен дял нарастат до 926 573 броя, докато продажбите за същия месец се увеличават с 14 на сто на годишна база. Данните включват обемите на марката луксозни автомобили Lexus.

Продажбите на родния пазар нарастват през ноември с 27%, като тези в САЩ и Китай растат с по 17%, а в Европа – с 15 на сто. От началото на годината концернът е произвел 9,23 млн. превозни средства, с което надминава предишния рекорд от 9,05 млн. автомобила, регистриран през 2019 г.

Ако се включат дъщерните компании Daihatsu и Hino, общото производство на групата до момента достига 10,6 млн. превозни средства. Около една трета от продадените автомобили на марките Toyota и Lexus през ноември представляват хибридни модели.

Тепърва предстои да се види как проблемите в Daihatsu ще се отразят върху представянето на Toyota, след като звеното преустанови работа в своите фабрики поради проблеми с тестовете за безопасност. По-рано тази седмица стана ясно, че Daihatsu ще компенсира 423 местни доставчици, с които има преки бизнес отношения, тъй като заводите му няма да работят през януари.
 
 

0 от 500