IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още 300 електрически таксита тръгват по улиците на София

Една от най-големите компании разширява автопарка си с нови Kia e-Niro

Броят на електрическите таксита в София се увеличава сериозно, след като една от най-големите компании за предлагане на такава услуга се сдоби с още 300 коли, задвижвани изцяло на ток. Първата част от новите Kia е-Niro - 30 на брой, вече са доставени, а останалите автомобили от същия модел поетапно ще навлязат в автопарка на превозвача.


Kia e-Niro


Kia e-Niro е оборудвано с батерия с капацитет 64.8 кВт/ч, която гарантира пробег от 460 км с едно зареждане. Освен че напълно препокрива възможностите на автомобил с ДВГ, e-Niro предлага най-голямото вътрешно пространство за клиентите на транспортни услуги с електромобил, като обемът на багажника е 475 литра.

Корейският модел е оборудван с най-съвременни технологии за сигурност, включително камера за движение на заден ход, FCA, ABS, ESC, HAC, MCB (Multi Collision Brake), LKA (Lane Keeping Assist), „Battery saver" - система предпазваща акумулатора, круиз-контрол, ограничител на скоростта и др.

Освен, че увеличава екологичния си автопарк, таксиметровата компания инсталира и нови 3 зарядни станции, което обособи паркинга на компанията в локацията с най-много подобни станции в града. Зарядните станции Hypercharger 50 kW DC имат по 2 CCS конектора, което дава възможност за зареждане на 6 електромобила едновременно. Станциите са включени в иновативна платформа за зареждане на електрически превозни средства – Kia Hypercharge.


0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Лудория ( преди 4 месеца )
    Много е тъжно, но съм познал случайно, че имат едно (1) електротакси преди това. С него са тествали възможността! Значи, вече в София са поне 31 електрически таксита. Да, идват на партиди и засега са само 30.
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 4 месеца )
    Онази зона в центъра на София, само за паркиране на автомобили с ДВГ ли ставаше дума или и за преминаване през нея? Защото тези таксита няма да имат проблем с това и с двете. Това може да обясни защо са добавени. Те тези, неназовани, но работещи с Киа, са писали, че имат поне електротакси с марката. Така че поне са 301 електрическите таксита. :) Всъщност, на общинска страница може да пише нещо за това. Все пак си е някаква форма на гордост...
  • #4
    9 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Разбира се че има измама. Скоро някой се опитваше да ме убеди че в София няма нито едно електрическо такси и няма и да има. Очевидно е бил прав. След като говорят за ОЩЕ 300 таксита, ти сигурно досега не е имало. Даже със сигурност не е имало и няма и да има! Кучетата си лаят, а кервана си върви! Днес 6 бързи зарядни, утре и фотоволтаици върху тях, а тук ще се чудят откъде се избиват парите за автомобили, които са денонощно в движение. Изберете си последно време за зареждане ли нямат или ...
  • #3
    5 rate up comment 9 rate down comment
    СМОГ ( преди 4 месеца )
    Електромобилната революция няма да спре, докато не изчезне и последното *** гърне.
  • #2
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    вместо апарат с помпа, електромер....
  • #1
    13 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Тука има някаква измама или схема, как се избива кола 100к лева с такси?