IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И шведските боклукчии обявиха война на Мъск

Събирането на отпадъци на Tesla в цялата страна ще бъде прекратено

Скандалът около Tesla в Швеция продължава да се разраства, след като местните синдикати се обединиха, за да принудят американския производител да сключи колективен трудов договор със служителите. Работата на компанията може да бъде напълно парализирана, тъй като действията на синдикати на служители от различни сфери стават все по-решителни.


Tesla


Tesla принципно не позволява създаването на профсъюзи в своите предприятия и не сключва колективни договори със служителите. Работниците в САЩ, Китай и Германия са недоволни от това положение, но не смеят да влизат открито в конфликт. Техните шведски колеги обаче решиха да стигнат докрай. През ноември 2023 г., след 5 години безрезултатни преговори, автомонтьорите, работещи в сервизните центрове на Tesla, стачкуваха, а пристанищни работници, чистачи и пощальони изразиха солидарност с тях.

Докерите вече обявиха, че няма да разтоварват автомобили Tesla на всички шведски пристанища. Профсъюзите за почистване на свой ред отказват да почистят съоръженията на Tesla, а служителите на пощенските услуги спряха приемането и доставката на пощата на Tesla, както и пакети, съдържащи части, необходими за ремонт и обслужване на електрически автомобили.


Tesla


Сега и сметопочистващите компании обещават да се присъединят към стачката. Те декларираха че ще спрат събирането на отпадъци от местата на Tesla в цялата страна от 24 декември, ако компанията продължи да се съпротивлява на подписването на колективен трудов договор с работниците си.

Tesla се опитва да устои на синдикалния натиск. Компанията искаше да внася електрически автомобили в Швеция по суша от съседни страни, но колегите им от Дания, Норвегия и Финландия се присъединиха към стачката на докерите. Те спряха да разтоварват колите за Швеция от солидарност със съседите си. Tesla също гака съди пощенските служби, за да ги принуди да доставят поне регистрационни табели за нови коли, но засега не успява да го стори.


0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 7 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    До 5. Абсолютно си прав. Всичко е двустранно. Тесла искат да работи в Швеция, шведите искат да купуват Тесла и го правят, 90% от работниците са доволни от условията и са си останали на работните места и си изпълняват задълженията, а само 10% от работниците на Тесла са недоволни и стачкуват, ПРИНУДЕНИ от синдикатите в които членуват. И знаеш ли кое е странното? Много повече от 10% членуват в синдикати Но въпреки това не стачкуват и са ЗАПЛАШЕНИ от синдикатите. Тези 10% могат да си намерят друга р
  • #6
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Наркоманче, ела тук никой няма да те притеснява и ще си правиш ала-бала колкото ти душа иска!
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    VAYK ( преди 4 месеца )
    Да не стане в Швеция като в БГ да тиачаме от съседи да купуваме Тесли! Е тук вече ги водим шведите:))))))
  • #4
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Двустранност ( преди 4 месеца )
    Монетата с принудата също е с две страни, както винаги. Така, както работниците никой не ги принуждава да работят за Тесла, така и Тесла никой не я принуждава да оперира в Швеция. Като са толкова корназ от Тесла, да се изнасят от там и готово. И без това са заринати от поръчки в цял свят, та до пазара в една Швеция ли са опряли? Обективност, обективност, ама всичко, което прави Тесла е най-по велико и революционно, а 100годишните само лъжат и мамят, нъл тъй Мите?
  • #3
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 4 месеца )
    Този сайт се е превърнал в "Искрено и лично " за Митичния ***.
  • #2
    6 rate up comment 8 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Tesla Sweden изпрати писма директно до собствениците в страната, хвърляйки малко светлина върху въздействието на стачката на IF Metall върху нейните операции.Всеки ден нашите служители се насърчават да бъдат креативни и да си сътрудничат с други екипи, за да предложат още по-добро клиентско изживяване. В замяна те са възнаградени със справедливи условия и добра работна среда. Ние обаче, както много други компании, избрахме да не сключваме колективен трудов договор. Повече от 90% от нашит ...
  • #1
    5 rate up comment 12 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    "местните синдикати се обединиха, за да ПРИНУДЯТ американския производител да сключи колективен трудов договор със служителите." На това едно време му се викаше "рекет". Едни добре облечени момчета с официално облекло за сватба с марка adidas, отиваха в някоя фирма с инструментите си във форма на бухалка и "молеха" собствениците да подпишат "застрахователна полица за охрана" или така наречената такса спокойствие. Как точно законно ПРИНУЖДАВАШ някой да подпише договор? Това е ДВУСТРАНЕН акт.