IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla видя от BMW: Подгряването на седалките става платено

Американският производител ще таксува клиентите си за допълнителни опции

Tesla предвижда да направи активирането на опции като подгряване на седалките и подгряване на чистачките платено, дори колата вече да има готов хардуер за въпросните опции. Подобна концепция за пръв път бе въведена от BMW за някои американски клиенти на марката. Сега промяната беше открита в кода за актуализацията 2023.38.8 от известния хакер на Tesla Грийн в X – бивш Twitter.


Tesla Model 3


Кодът предполага, че Tesla ще включи хардуера за тези функции в колите си, като опцията за активирането им ще бъде разрешена чрез предварителна такса или абонамент.

Tesla може потенциално да намали каталожната цена на засегнатите модели, което от своя страна ще им помогне да изглеждат на пръв поглед по-привлекателни в ценово отношение различни световни пазари – като същевременно запазват производствена сложност до минимум. Истината е, че такъв тип решение на един или друг етап така и така бърка в джоба на клиента, просто по малко по-завоалиран начин.

Тази промяна вероятно ще бъде въведена с актуализирания Model 3, чиито доставки се очаква да започнат в началото на идната година.

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    #MythBusterИли си прочел статията по диагонал, или четенето с разбиране на сложно изрешение, съставено от повече от три - четири думи не ти се отдава. Къде прочете, че "хардуера" е е открит в "кода за актуализацията". Хайде моля те прочети го отново, и отново, и сам прецени дали случайно в "кода за актуализацията" е открита "промяна" на "концепция"-та!
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    До 1. Ти какво очакваш от журналист който си мисли, че хардуерът се намира някъде в кода на актуализация. Даже този хардуер скрит в кода е изпратен безжично по интернет! И после защо съм коментирал и защо имам мнение!"дори колата вече да има готов хардуер за въпросните опции. Подобна концепция за пръв път бе въведена от BMW за някои американски клиенти на марката. Сега промяната беше открита в кода за актуализацията 2023.38.8 от известния хакер на Tesla Грийн в X бивш Twitter."
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Пак журналистически плурализъм! Да съобщавате слух като факт! Браво! А междувременно въпросният модел се продава от 1 месец в Китай и Европа и няма никакво платено или абонаментно задействане.