IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко печели един тираджия в България?

Международните превози са пред катаклизъм, 40% от шофьорите ще се пенсионират скоро

Дефицитът на професионални шофьори в България е поне 20,000 души, а в Европа - над половин милион души, и ситуацията тепърва ще се влошава в следващите години, заяви Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи пред сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR. Проблемът остава, въпреки че заплатите на международните шофьори на камиони са до няколко пъти над средните за страната, и са сравними с тези на колегите им в Европа, поясни Димитров. Това, разбира се, се отнася до международните превози. Във вътрешните заплатите са по-ниски.
  
   
Шофьор на TIR - какво трябва да знаете (ГАЛЕРИЯ):


  
   

 

0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Тези, които въртят из Шенген, не им се налага да вися толкова по граници. Обаче на влизане или излизане от Шенген (Сърбия) оже да се отвисиш. Опашката е стигала до Драгоман. На излизане към Хърватска също чакат по 1 ден. За сметка на това, в Германия може да си висят в задръствания с часове, а случи ли се за затоворят и магистралата - ги "отбиват" в аварийната лента и там спят (обаче зад последната машина седи патрулка с пуснати лапи).
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    не е написано колко струва глоксът по табла, за да можеш да се впишеш сред другите шофьори, докато чакаш на калотина