IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко печели един тираджия в България?

Международните превози са пред катаклизъм, 40% от шофьорите ще се пенсионират скоро

Дефицитът на професионални шофьори в България е поне 20,000 души, а в Европа - над половин милион души, и ситуацията тепърва ще се влошава в следващите години, заяви Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи пред сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR. Проблемът остава, въпреки че заплатите на международните шофьори на камиони са до няколко пъти над средните за страната, и са сравними с тези на колегите им в Европа, поясни Димитров. Това, разбира се, се отнася до международните превози. Във вътрешните заплатите са по-ниски.
  
   
Шофьор на TIR - какво трябва да знаете (ГАЛЕРИЯ):


  
   

 

0 от 500
  • #12
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 5 месеца )
    Добре се казват неистини, шофьорите са на заплата, около минималната. Всчко останало, са командирован и същите спят в камионите, къпят се на бензиностанции за да спестят пари. Да не говорим, на каква сума ги осигуряват.
  • #11
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Джей ( преди 5 месеца )
    В България означаваше ТошоИзнесеРодината
  • #10
    8 rate up comment 3 rate down comment
    До #8 ( преди 5 месеца )
    А кажи, как жп транспорта ще ти докара хранителните продукти до магазините, умен?От гарата ли ще си купуваш храна, продукти за хигиенизиране, за строителство, бензин, дрехи и т.н.Абе, вие мислите ли преди да напишете нещо и после да го публикувате?
  • #9
    11 rate up comment 3 rate down comment
    КОРО ( преди 5 месеца )
    НЯМА ТАКИВА ПРИХОДИ ЗА БГ ШОФЬОР НА ТЕЖКОТОВАРЕН КАМИОН ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ,,ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ЗА 3000 ЕУРО,,В СЪЩИЯ МОМЕНТ ИМА КРИЗА ЗА ШОФЬОРИ,,НЕЩО НЕ ВИ СЕ ВЪРЗВАТ ИЗКАЗВАНИЯТА И,,ИЛИ НАИ ДОБРЕ СЕ КАЧЕТЕ РАБОТЕТЕ И ВИЖТЕ КАКВО ЩЕ ВИ ПЛАТИ ШЕФКАТА ВИ!!!!!
  • #8
    5 rate up comment 23 rate down comment
    а дано приключат нап ( преди 5 месеца )
    Най-добре е тираджиите да изчезнат напълно.Няма толкова долно и арогантно племе.Най-опасните и нагли на пътя.Само джипситата са по-неграмотни!Истинският транспорт на стоки е ЖЕЛЕЗОПЪТЕН.
  • #7
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    6, и да и не. Има паркинги, на които определени си като на палатка в гората, но има и такива с душове, заведения, дори и спални, ако не искаш да спиш в кабината. Работат е там, че си поемаш разходите. Но е безспорен факт, че дните минават в 2-3кв..
  • #6
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Алекс ( преди 5 месеца )
    Заплатите са добри,но и мизерията е огромна.Живееш в кабината на камиона.Няма баня и тоалетна.Напълно си заслужават парите.
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    4-ти, манипулациите предимно от Сърбия на изток, иначе много лошо "удрат през пръстите". Не само дневния надник, ами може и месечния да замине, затова и не смеят.
  • #4
    5 rate up comment 11 rate down comment
    TDI ( преди 5 месеца )
    Българските шофьори на камиони навсякъде и винаги са печелили много, защото са царе на манипулацията на уредите, и карат по 20 часа, което ще им се отрази по-късно.
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Sameman ( преди 5 месеца )
    В Германия е нещо обичайно да видиш огромна колона от камиони в задръстване. Не знам как се издържа това нещо.