IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai отговори на Tesla и свали цените на Ioniq 6

Електрическият седан поевтиня с 4100 долара и вече струва по-малко от Model 3

Корейският производител Hyuindai се включи в „ценовите войни", които Tesla започна преди месеци и намали стартовата цена на Ioniq 6 с цели 4100 долара. Така електрическият седан вече стартира от 37 500 долара, което го прави по-евтин от конкурента Tesla Model 3, започващ от 38 990 долара.


Hyundai Ioniq 6


Въпреки това Ioniq 6 SE Standard Range технически отстъпва на съперника си, тъй като има батерия с капацитет от 53 кВт/ч, която осигурява пробег от 386 км. Този модел е с един електромотор, поставен отзад и произвеждащ 151 к.с. и 350 Нм въртящ момент. В оборудването на базовия вариант влизат LED-фарове, 18-цолови джанти, вградени дръжки на вратите и електрически багажник.

В салона на най-достъпния ioniq 6 потребителите ще открият 12,3-инчов цифров инструментален панел, 12,3-инчов екран на информационно-развлекателна система и аудио-система с шест високоговорителя. Към тях се присъединява двузонов автоматичен климатик седалка на водача с регулиране в 8 посоки.


Hyundai Ioniq 6


Стандартно Ioniq 6 SE се предлага с множество системи за подпомагане на водача, включително Smart Cruise Control със Stop & Go. Купувачите ще намерят също асистент за избягване на сблъсък отпред, предупреждение за сблъсък в мъртва точка, асистент за избягване на сблъсък при напречен трафик отзад и предупреждение за безопасно излизане. Други акценти включват асистент за поддържане на лентата, асистент за следване на лентата и асистент за дълги светлини.

Изборът на версията с по-голямата батерия от 77,4 кВт/ч при оборудването SE Long Range увеличава цената до 43 565 долара, а версията SE Long Range AWD струва 47 065 долара. При тези два вариант съответно намаляването на цената е е 3050 долара, посочват от Hyundai.


Hyundai Ioniq 6


От компанията са категорични, че основната причина за поевтиняването на модела са „ефективността на производството и мащабът“, но ясно си личи, че корейците действат по примера на Tesla, където многократно намаляваха цените през последните месеци.

Доказателство за това е фактът, че по-рано този месец Hyundai намали лизинговите цени за Ioniq 6 - малко след като Tesla направи същото за Model 3 и Model Y. Базовият Ioniq 6 SE от 2023 г. в момента се предлага за 299 долара на месец, като при подписан договор трябва да се платят 4999 долара, което е с 44 долара по-евтино на месец в сравнение с Model 3 RWD.


0 от 500
  • #6
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Справка ( преди 6 месеца )
    37500 USD = 69 479 лв. В България най-евтиният ioniq 6 по официална ценова листа е 104 900 лв
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Геле ( преди 6 месеца )
    Свалят ги щото никой не ги купува, както и теслите и те
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    до 2 ( преди 6 месеца )
    "да му е приятно в автомобила" - по-полека, приятелю. Базовите версии на Хюндай имат много евтини материали в интериора. Ако искаш това, което виждаш по снимките, трябва да се бръкнеш за високо ниво.
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    q ( преди 6 месеца )
    За всеки влак си има пътници. По интересно е догодина дали ценовата война ще продължи. Добре е да продължи. Не знам ама ка познаха че в 2025 електрическите коли ще са по евтини от тези с ДВГ. След новината за BP и Tesla, всичко е ясно.
  • #2
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Лудория ( преди 6 месеца )
    Виж как сам си си отговорил - всеки, който не го интересуват за колко време ускорява до 100 км/ч, не го интересува дали мотора е 150 или 500 к.с., а иска да му е приятно в автомобила и да е популярен в неговото съзнание. Тесла не ми звучи като Хюндай, а на теб?
  • #1
    7 rate up comment 6 rate down comment
    VAYK ( преди 6 месеца )
    Ще падна:)))) Хюндай свалили цената на модел дето е с два пъти по млако мощност от този на Тесла:))) Е кой ще го купи това, някой дето нищо не разбира или го мързи да седне да прочете два реда преди да си похарчи парите:))))