IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

EQS се оказа проблем за дилърите на Mercedes-Benz

За разлика от класическата S-Class, електрическата версия не се приема от клиентите

Гамата електромобили EQ на Mercedes-Benz изглежда отговаря на всички изисквания за луксозно електрическо превозно средство, но продажбите определено не вървят, като това се отнася най-вече за флагманския седан EQS. Според Automotive News на дилърите на марката в САЩ са им нужни средно 82 дни, за да продадат EQ-модел и това се превръща в проблем.


Mercedes-Benz EQS


За сравнение електрическите коли на конкурентите BMW и Audi се продават съответно за 38 и 46 дни, а средният показател за луксозния сегмент е 57 дни. Според дилър на германската марка проблемът е, че EQS няма същата привлекателност за клиентите както бензиновата S-Class.

„Нашите коли трябва да са такива, които хората искат да купуват. S-Class се радва на добра лоялност сред клиентите, но EQS определено не е нещо, което повечето хора искат да притежават“, обяснява търговецът.


Mercedes-Benz EQS


Проблемът не е само в брандирането. Същият дилър разказва, че електрическите модели продължават да пристигат, независимо дали хората ги искат, но в същото време цените им са твърде високи. Това обаче беше оспорено от шефа на Mercedes за САЩ - Дмитрис Псилакис, който беше категоричен, че Mercedes-Benz е луксозна марка и няма как цените да моделите да се сравнят с тези на други производители.

В случая големият проблем е лизингът, като дилърите настояват Mercedes да намали лихвения си процент за електрическите модели, а не да свали цените им. Точно това прави Tesla със своите електрически превозни средства като Model 3 и Model Y, които се радват на все по-голям интерес от страна на потребителите.


0 от 500
  • #41
    3 rate up comment 3 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    И ако имаше малко акъл, щеше да знаеш,че соларните системи са собствени нужди се програмират така, ЧЕ НЕ ВРЪЩАТ ТОК В МРЕЖАТА, лъжльо! А не да бращолевиш глупости как си на плажа, а климатиците .... веднъж писа в офиса ми, веднъж в къщата ми (със спалнята за гости дето даже си отоплявал с духалка,заради МОЩНИТЕ волтаици) вървели нон стоп, та да не даваш ток без пари на ония изедници ЕРПатата!
  • #40
    0 rate up comment 2 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    Хайде пак 3! Ахахах!Пропускаш, че с 3Kw солари можеш да имаш в най,най добрия случай 1,5Kw изходна мощност!Ама в най-добрия случай!!Само соларите и инвертора са ти над 3000лв,отделно имаш крепечни елементи,табла, и прочие, монтаж!Ама хайде ти си гении,монтирал си ги сам!Амам що ли масово 3Кw соларните системи са около 6000лв,пък твоята баш с любимото ти число 3000!?И как за глезотия,пък разправяше,че толкова много ток произвеждаш,че климатиците вървят нон стоп,да не ходи ток без пари на енергто!
  • #39
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Говорихме за цифри още не си ми отговорил като погледна през терасата, колко гигават часа батерии са инсталирани в Германия по твоя информация? Каква цифра видя щом моята от 5,5 гигавата само в домашни инсталации е лъжа? Дай ми официална информация и лично ще ти се извиня и ще се призная че съм бил подведен и съм те излъгал? Аз за разлика от тебе умея да си признавам грешките и се уча от тях, а не се срамувам. Нито ще ми е за първи нито за последен път да бъркам и да си признавам. Давай?
  • #38
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Хайде да видим Ти колко много лъжеш. Не ми говори в пари а колко киловата фотоволтаици си инсталирал и по колко киловатчаса произвеждат на година? Въпреки че те питам за и аз не и конкретни цифри които нямат никаква възможност за интерпретация, съм 100% сигурен че ще разтягаш локуми и ще отговаряш с обиди, вместо просто да дадеш двете числа за които те питам. Нито ти е първи нито ще ти е за последен път. Това ти е характера - патологични лъжи и обиди към събеседниците, за изместване на темата
  • #37
    1 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    За зарядната станция за съседите какво си изненадан след като ти казах че трябва да се разбереш със съседите да не блокират станцията и това е основният проблем при положение, че спират дори пред гаражи и дворни врати. За тротоара не са ти обеща ли но не са ти и отказали докато не направят оглед. Не винаги е възможно, но хората се стараят да правят всичко възможно. Попита ли ги за цените? Излъгал ли съм те нещо? Колко е наема ако ще продаваш ток? На колко продават kWh при безплатна инсталация?
  • #36
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Пропусна че и мощността на фотоволтаиците е 3 kW. Ама сигурно е защото съм си направил сметката, че базовата ми мощност е под 2 kW и при положение че нямам батерии и не смятам скоро да имам, това е най-добрата мощност която да е рентабилна. Направил съм най-добрия компромис между пропуснати ползи и използваемост на мощността и инвестираните средства. Направих го за глезотия, а не че ще пестя или печеля. Въпреки това вече са произвели близо 10 000 киловата часа енергия от потенциални 14 000
  • #35
    4 rate up comment 2 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    И почна да запълваш влудяването!!! 3 годишен джип, 300 коня, за 30 000лв, инвестиция във фотоволтаици 3000лв!!! Не ти ли се струва странно дори на теб, че ползваш само цифрата 3 в историите си!!! Баа си изперкалия!!!!
  • #34
    3 rate up comment 2 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    Ахахах 3000лв ти е инвестицията във фотоволтаици?!? И с тия фотоволтаици твърдиш,че правиш толкова ток, че си захранваш къщата, че си оставяш и климатиците да вървят като си в отпуска?!? Като човек който е инвестирал 12000лв в солари за собствени нужди и то в един от най слънчевите региони в България, твърдя че пак ЛЪЖЕШ!!!!
  • #33
    3 rate up comment 3 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    И да те питам - като им гледаш снимките на нескопосано инсталираните кутии, с висящи кабели, опнати кабели по тротоара, кабели в някакви лайснички по фасадните стени, много ли си горд,че в България се инсталират зарядни станции по хавата?И питаш ли се, щом сега има смъртни случаи от токови удари по шахти и фонтани,какво ще се случи с такива зарядни на всеки ъгъл?! Мерси!
  • #32
    2 rate up comment 2 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    Бъстъре,както обещах, днес говорих с твоите хора за зарядните станции срещу 10лв срещу "даваш им адреса и с нищо не се занимаваш".Оказа се, че ПАК лъжеш!На въпроса - сградата е многофамилна,вие ли ще се разберете със съседите? Отговора беше - не!Вие трябва да получите съгласие от тях!На въпроса - улицата и тротоара са след скорошен основен ремонт,ако се наложи прокопаване до паркинга?Отговора - не гарантираме, че може да бъде осъществено!