IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ново начало – 8 легендарни спортни коли, които ще станат електрически

Голямата промяна в индустрията няма да пожали дори култови модели като BMW M3, Nissan GT-R и Dodge Charger

Все още сме в зората на новата ера в автомобилната индустрия, която е на път да премине към изцяло електрическо задвижване. И това няма да се размине дори на легендарни модели, които ще изоставят двигателите си с вътрешно горене заради електромотори. Със сигурност това ще бъде голям удар по огромната маса фенове, които имат тези автомобили, но път вече е предначертан и няма измъкване.

Остава да се надяваме, че тези наистина забележителни коли, някои от които са издигнати в култ, ще запазят производителността и ексклузивността и ще ги пренесат в своя нов живот. И така – ето някои от най-емблематичните спортни автомобили, чието бъдеще е с нулеви вредни емисии.


8 легендарни спортни коли, които ще станат електрически (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 7 месеца )
    Междувременно ИнсайдЕВ излезе с "шокиращата" новина, че електричките са по-скъпи за притежание от еквивалентен ДВГ - изненада... за електриците, останалите са си нормални и го знаят ;)
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 7 месеца )
    MitEто не е много в час с колите, простено му е, все пак електричеството е за кухнята, не за пътя. Пусни си произволно ревю на расов спортен автомобил и гарантирам, че ще говорят за това какъв е звука от мотора. Именно песента на цилиндрите съдава усещането, добавя ново измерение в усещането. Твоето е като да гледаш опера без звук, ами предполагам, че за електричар сигурно и така може. ;)
  • #4
    3 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    До 1. Всъщност статията е за бързи автомобили. Все повече любители на такива автомобили започват да се интересуват повече от бързината, отколкото от бръмчението, защото нито едно от описанията на спортните автомобили не включва бръмчене и няма такава класическа дисциплина за състезание по бръмчене. Обикновено са ускорение до 100, четвърт миля, половин миля, максимална скорост и в много редки случаи някой ще се интересува за колко време може да направи обиколка на някоя писта.
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Русия и С. Арабия ще се погрижат да няма голямо забавяне ако можеш да ме разбереш изобщо в смисъл например чрез сегашната си сделка за голямо намаление на добива за вдигане на цените на петрола или чрез това, че Русия спря газа за тези които повече подкрепят Украйна и така вдигна цената макар вече да не е висока колкото беше веднага след това
  • #2
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Реално ( преди 7 месеца )
    Точно така, твърде нестабилно време настана. Реално неопределени са доставките на горива в регион, който не добива петрол. След като България има АЕЦ, ВЕЦ, ВяЕЦ, ФЕЦ, ПАВЕЦ и други, значи сигурно в бъдещето е захранването само на колите на ток. За останалите - ако дойде цистерната, акo си над Евро 2-3-4 (поетапно), заради камерите в центъра на Сф, акo можеш да си позволиш 3-5 лв литъра... много АКO стана. Ако е велика дума, ама цaпа гaщи.
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Какво се готви и какво ще излезе са 2 различни неща. В момента нещата се променят доста динамично и не бих се учудил ако "зеленото" (а заедно с него и електрическото) бъдеще се отложи за неопределено време.