IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ново начало – 8 легендарни спортни коли, които ще станат електрически

Голямата промяна в индустрията няма да пожали дори култови модели като BMW M3, Nissan GT-R и Dodge Charger

Все още сме в зората на новата ера в автомобилната индустрия, която е на път да премине към изцяло електрическо задвижване. И това няма да се размине дори на легендарни модели, които ще изоставят двигателите си с вътрешно горене заради електромотори. Със сигурност това ще бъде голям удар по огромната маса фенове, които имат тези автомобили, но път вече е предначертан и няма измъкване.

Остава да се надяваме, че тези наистина забележителни коли, някои от които са издигнати в култ, ще запазят производителността и ексклузивността и ще ги пренесат в своя нов живот. И така – ето някои от най-емблематичните спортни автомобили, чието бъдеще е с нулеви вредни емисии.


8 легендарни спортни коли, които ще станат електрически (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #26
    0 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Това защо не вземеш да го обясниш на тинтири минтири, който получава оргазъм от звука на осмака, дори докато чака на червено на светофара и това било цялото удоволствие от шофирането за него. Нито скоростта, нито ускорението при тръгване, нито страничното ускорение при завой, нито до ускорението при изпреварване на магистрала, нищо друго не му доставило удоволствие, освен звука на осмака.
  • #25
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Ами тогава недей да слагаш всичко под общ знаменател. Фабричните, както и легалния тунинг, трябва да отговарят на опредеени норми. Това, че на балканите, свободате е свободия, и такива коли минават прегледи е друга бира. Отвъд Калотина такива с "нелегален" тунинг, които се чуват 10мин преди да дойдат - може да видиш само по писти... и децата не са пречка за хобита и дори е по интерсно, когато прихванат някоя страст
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Всъщност като се замислих, хайде сега да ми кажете дали ще съм комплексар, ако си купя v8 или ако не си купя? Защото от моя гледна точка, ще съм комплексар, ако си го купя само защото мога да си го позволя, за да парадирам пред другите и да получавам виртуални лайкове, сякаш това има някакво значение? Същата работа и да си купя Тесла само защото мога да си я позволя, въпреки че по никакъв начин няма да се възползвам от предимствата на електромобилите, а само от недостатъците за които говоря.
  • #23
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    До 22. Защо мислиш че на цената на един апартамент не мога да си купя три осмака? Ами не не искам, доставя ми по-голямо удоволствие да инвестирам в недвижимо имущество, отколкото в ламарини и звуци. Не мислиш ли че дори на цената на моя автомобил за 30 000 лв, не можех да си взема някой по-стар осмак и да се кълна как това било истината и живота? Честно казано с времето ми минаха мераците както за дрифтене, така и за мотори, парапланери, сноуборд.... Като дойдат децата, се променят приоритетите
  • #22
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    митичен, гроздето е кисело нали? Ако можеше да си позволиш 8-к, друга щеше да я пееш. Но не можеш. Второ да изрежеш 8-к, в жилищен район, няма проблем. Имам съсед с 12-ак и 8-к, форсирали сме,но е по тих от "скутерите" дори. Проблема е с прекалено модифизираните, същото ниво като мотористите, които посред нощ се гонят, а се чуват из целия квартал и е предимно Балкански маталитет за избиване на комплекси.
  • #21
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Да не говорим дали твоето удоволствие да слушаш звукът на осмака посред полунощ на светофара в жилищен район е удоволствие и за всички останали? Да ти кажа ли че заради удоволствието от звука на моторите на които съм се наслушал посред нощ, изрязването на двигателя от някого дори през деня, отдавна вече не го свързвам с положителни емоции. И ти ще пораснеш някой ден!
  • #20
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Не смяташ ли наказанието за справедливо, след като към момента нямаме алтернатива да караме по-чисти автомобили дори да е желаем?
  • #19
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Ти очевидно четеш но не разбираш написаното. 100 пъти съм повторил, че няма забрана тези автомобили да се карат със синтетично гориво дори през 2100 година, щом могат да си го позволят. Кеф цена няма. Но пък защо смяташ че замърсителят не трябва да плаща, крадците и убийците не трябва да бъдат наказвани, а тебе трябва да те лишават от правото да мачкаш пешеходци, струва в храната на децата или пък за разнообразие да я пускаш от ауспуха във въздуха, след като има алтернатива да не го правиш?
  • #18
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 месеца )
    Aаа... ще ме извиняваш МитЕ, ама си объркал човека! Никога не съм казвал купи си двг - да забраним ел!!! Винаги съм искал само едно - да се махнат забраните над ДВГ!!! Защото тези автомобили, за които четем в статията ги убиват забраните! Убиват ги политиците, които слугуват на зелените еуглени!!! Никой потребител не търси Порше Бокстер ЕВ! Порше пробва да пусне 718 с 2.0 мотор и продажбите му бяха катастрофални не защото не вървеше! Трябваше да набута 4.0 6так, за да го съживи! Спрете забраните
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Даже ми е чудно, дали въобще харесваш жени с различни цвят на косата и очите от цветовете на твоята? А ако са два-три сантиметра по ниски или по-високи вече грозни ли са и не биха доставили удоволствие на никого? Защо си мислиш че всичко което ти доставя на тебе удоволствие задължително доставя удоволствие и на останалите и който изпитва някакви различни удоволствия има някакви проблеми, защото ти си еталонът за нормалност? Кои са ненормалните, тези които слушат рок или тези които слушат опера