IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ново начало – 8 легендарни спортни коли, които ще станат електрически

Голямата промяна в индустрията няма да пожали дори култови модели като BMW M3, Nissan GT-R и Dodge Charger

Все още сме в зората на новата ера в автомобилната индустрия, която е на път да премине към изцяло електрическо задвижване. И това няма да се размине дори на легендарни модели, които ще изоставят двигателите си с вътрешно горене заради електромотори. Със сигурност това ще бъде голям удар по огромната маса фенове, които имат тези автомобили, но път вече е предначертан и няма измъкване.

Остава да се надяваме, че тези наистина забележителни коли, някои от които са издигнати в култ, ще запазят производителността и ексклузивността и ще ги пренесат в своя нов живот. И така – ето някои от най-емблематичните спортни автомобили, чието бъдеще е с нулеви вредни емисии.


8 легендарни спортни коли, които ще станат електрически (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #36
    1 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Пак те питам ще ми отговориш ли колко гориво и на каква цена произведоха в Чили от обещаните 130 милиона литра за 10 долара литъра за 2022 година? Знаеш или не знаеш отговора?
  • #35
    0 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Ами сигурно защото за разлика от тебе умеят да си правят сметката. За да преминат само на ток от възобновяема енергия трябва да вложат 2 трилиона във въздухнавяме източници. А за синтетични горива, само първата стъпка е да инвестират 8 пъти по два трилиона тоест 16 трилиона, а после още по 10 трилиона за заводи за производство на водород, които се нуждаят по 3 трилиона за консумативи годишно, плюс още 10-15 трилиона за заводи за улавяне на въглероден диоксид. 2 са ти много, затова предлагаш 40?
  • #34
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 месеца )
    На теб ли да ти обяснявам, че Брюксел не инвестира и спукан евроцент за е-горива, а инвестициите във възобновяема енергия е от порядъка на 2 трилиона. Как да стане? Производителите спират разработките и инвестициите в ДВГ защото е ясно, че политиците го убиват!... само че помни, че накрая ще си платите и вие!
  • #33
    0 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Ти сериозен ли си? Точно на тебе ли трябва да ти припомням това : "Споразумението беше потвърдено и от германският министър на транспорта Фолкер Висинг, според когото пътят напред вече е ясен и след 2035 г. ще може да се продават нови автомобили, ако те се зареждат само с CO2 неутрални горива." https://automedia.investor.bg/a/2-***/52733-es-i-germaniya-postignaha-saglasie-za-sintetichnite-goriva
  • #32
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 месеца )
    Ама то няма да се произвеждат бе човек! След 5-8 години вече няма да се произвеждат нови автомобили с ДВГ защото ИМА ЗАБРАНА! Аз стара кола мога да си я карам и с конвенционално гориво - но ми забраняват да имам нова! Щото по натура "демократите" сте си фашисти!
  • #31
    2 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    А май си забравил че няма забрани за автомобили с ДВГ които се движат на синтетично гориво и после затова започна да произвежда гориво по 100 лв за литър в Чили. Все още не си ми отговорил, Какво стана с обещаните 130 милиона литра за 2022 година на 10 долара, които се скъсахте да цитирате? 2022 година свърши преди 9 месеца и 9 дни. Колко от обещаните милиони литри успяха да произведат? Смяташ ли някога да ми отговориш? Ако не знаеш питай, да ти кажа.
  • #30
    1 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Ще ти доставя онзи звук, който не се чува според #25? Последно ще бръмчим ли яко или няма да се чува?
  • #29
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 месеца )
    и кога съм твърдял, че само звука на 8мака ми доставял удоволствие? V10 и V12 също звучат добре :D :D :D и грешно ме цитираш - казвал съм че звука на V8 ще ми доставя удоволствие и с 20км/ч в градския трафик или докато чакам на светофара.
  • #28
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 месеца )
    Не бе, няма ограничения, няма срок до 35та за ДВГ и те производителите за това влагат милиарди в разработки на изцяло нови ел. платформи - щото никой не бил против двг
  • #27
    1 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    А това за рисковете за живота, които ти вдигат адреналина при шофиране с 200 в градски и извънградски условия, скачане с парапланер и правене на фигури, при които всяка грешка може да ти сгъне крилото и да паднеш като камък към земята или карането на сноуборд нощно време между боровете при наличието на деца които те чакат в къщи, може да го говори само човек, който никога не е имал деца. Да не говорим че вече не е както едно време да се разминеш с 20-тачка, като те хванат с 200. Ех, младини!