IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 от най-мощните V8, произведени в Европа

Старият континент може да се похвали с впечатляващи агрегати в такъв формат

Реалността в автомобилния свят е, че електрическите задвижвания започват да превземат пазара. Бумът в продажбите на електрически и хибридни автомобили пред последните години говори ясно за това. Техният незабавен въртящ момент, авангардната технология и непрекъснато нарастващият им пробег са само някои от многото причини, поради които купувачите започват да се отказват от двигателя с вътрешно горене.


AMG M113K


Въпреки това, много ентусиасти се съпротивляват на тази вълна от нови задвижвания, избирайки вместо това класическите автомобили, задвижвани с бензин. От различните конфигурации на двигатели с вътрешно горене, фаворит на публиката е ръмжащият V8. Нищо не може да се сравни с вълнението, което предизвиква ревът на V-образния двигател с осем цилиндъра.

Въпреки че за мнозина V8 двигателят се свързва с рева на американските muscle cars (клас автомобили със спортни купета и мощни двигатели, придобили огромна популярност в САЩ през 60-те и 70-те години на миналия век – бел. ред.), някои от най-невероятните двигатели в този формат идват от Европа.

И макар европейският спортен автомобил също да е изправен пред много предизвикателства, включително регламентите за емисиите, той все пак е успял да представи някои от най-сложните V8 двигатели, създавани някога.

Независимо дали става въпрос за двигател в луксозен автомобил или за такъв, разположен под капака на умопомрачителни суперколи, Европа може да е похвали с дълъг списък от V8 "бижута".


10 от най-могъщите V8, произведени в Европа (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    the righteous one ( преди 6 месеца )
    Поредната *** статия...Ferarri F8 tributo, 488 pista, Lamborghini urus, aston martin dbx 707, къде са?
  • #1
    9 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    BMW 4.4 twin turbo е всичко друго но не и едно от най-добрите задвижвяния в света. Да много е бърз на магистралата, особено на no speed limit такава, но постоянно е в сервиза. Много по-често от идентичният мотор на Ауди например, който също не е най-надеждният мотор който съм карал (личен опит и с двата мотора).