IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилите победиха всички в новите тестове на Green NCAP

Китайските BYD Act 3 и ORA Funky Cat спечелиха максималните 5 звезди

Независимата организация Green NCAP публикува резултатите от оценките, извършени на най-новите моделите, които са били подложени на специални тестове, за да измери тяхното въздействие върху околната среда. В последната серия на тестваните превозни средства са включени и два китайски електрически автомобила, които се продават в Европа. Това са BYD Act 3 и ORA Funky Cat, като и двата получиха най-високите оценки - 5 звезди. Това се случи и с останалите автомобили с нулеви вредни емисии.

Green NCAP обяви и оценките на 4 автомобила с традиционно задвижване - Mercedes E-Class 300D 4Matic, Audi A6 50 TDI quattro, Skoda Kamiq 1.0 TSI и Dacia Jogger 1.6 hybrid. Всички те са взели 3 звезди, с изключение на седана на Audi, който заработи само 2.


Резултати от новите тестове на Green NCAP (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    В Китай се намира най-големият парк ветрогенератори и не само, единствения проблем който аз виждам е, че родните вносители не са далновидни да предлагат BYD, аз веднага бих взел BYD Seal U.
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Аз обикновено съм за електромобилите, но това е пълна глупост ако не отчита емисиите от това, че тези модели са правени в Китай където повечето ток е от въглища и разбира се въглищата в микса на тока. Иначе е ясно, че няма ауспух и докато работи и си до него вредата е никаква :D