IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заслужава ли си смяната на батерията на стар хибрид?

Пример с 15-годишна Toyota Camry дава отговор на въпроса (ВИДЕО)

Смяната на батериите на електрически автомобил може да струва повече от 10 000 долара в зависимост от модела и от годината на производството му. Колко обаче ще трябва да се плати за батерия на хибридна кола?



Отговор на този въпрос дава YouTube-каналът The Car Care Nut. А за пример в случая е дадена Toyota Camry Hybrid от 2008 г. с пробег от около 200 000 км, чиято батерия е увредена и трябва да бъде заменена.

На собствениците е предложена реновирана батерия, но механикът не препоръчва подобен ход, тъй като в този случая се сменят само отделни елементи, които са увредени. Останалите са здрави, но може да излязат от строя във всеки един момент.

Единственият сигурен начин е да се закупи нова батерия, чиято цена в САЩ е 4600 долара. Подмяната струва още 1600 долара, което означава общо 6200 долара. В същото време на пазара на употребявани автомобили в Щатите хибридна Toyota Camry от 2008 г. струва между 4100 и 6300 долара, което дава категоричен отговор на въпроса за смяна на батерията.


0 от 500
  • #6
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Никола ( преди 7 месеца )
    До Mythbusters.Няма как да кара на бензин.Няма стартер автомобила.Винаги тръгва на ток и при нужда компютъра включва бензиновия.
  • #5
    9 rate up comment 13 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    До РУК ще ми обясниш ли причината да сменя батерията и да даде 6300 долара, вместо да си я кара само на бензин? Да пробваме пък твоята логика? Току виж съм се съгласил ако изтъкнеш някоя причина, която ми е ублегнала. Както виждаш аз не казвам такова животно нема, а те моля да ми го посочиш и опишеш. А не като за електрическите камиони да знаете със сигурност че не стават, но да не знаете защо.
  • #4
    14 rate up comment 4 rate down comment
    ттттт ( преди 7 месеца )
    посредствена журналистика, пишат само пълнеж, минимална полезна информация
  • #3
    12 rate up comment 11 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    "Подмяната струва още 1600 долара, което означава общо 6200 долара. В същото време на пазара на употребявани автомобили в Щатите хибридна Toyota Camry от 2008 г. струва между 4100 и 6300 долара, което дава категоричен отговор на въпроса за смяна на батерията." Също така дава и категоричен отговор дали си заслужава да си купиш хибрид. Дали е спестил 6300 долара от гориво? А дано ама надали! Пък и е платил допълнителни поне още десетина хиляди долара за хибридната версия вместо да си вземе чист
  • #2
    24 rate up comment 2 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    Страшна логика - не е разумно да се вземе реновирана батерия, щото във всеки един момент можело елемент да сдаде багажа, но е разумно да се купи цяла кола, на същите години и в подобно състояние ... на която батерията или всяко едно нещо също може да сдаде багажа!!! Всичко е въпрос на това какво планираш да правиш с тази кола!Ако ще я ползваш още време - нова батерия!А и цената на кола с нова батерия, винаги ще е по-висока от кола с батерия на 200 000км!
  • #1
    22 rate up comment 4 rate down comment
    Тойота Приус 2009 ( преди 7 месеца )
    Батерията все още е в отлично здраве. Евентуална смяна с нова и е 4000 лв. След смяна предстоят едни щастливи 8-10 година вярна служба.