IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заслужава ли си смяната на батерията на стар хибрид?

Пример с 15-годишна Toyota Camry дава отговор на въпроса (ВИДЕО)

Смяната на батериите на електрически автомобил може да струва повече от 10 000 долара в зависимост от модела и от годината на производството му. Колко обаче ще трябва да се плати за батерия на хибридна кола?



Отговор на този въпрос дава YouTube-каналът The Car Care Nut. А за пример в случая е дадена Toyota Camry Hybrid от 2008 г. с пробег от около 200 000 км, чиято батерия е увредена и трябва да бъде заменена.

На собствениците е предложена реновирана батерия, но механикът не препоръчва подобен ход, тъй като в този случая се сменят само отделни елементи, които са увредени. Останалите са здрави, но може да излязат от строя във всеки един момент.

Единственият сигурен начин е да се закупи нова батерия, чиято цена в САЩ е 4600 долара. Подмяната струва още 1600 долара, което означава общо 6200 долара. В същото време на пазара на употребявани автомобили в Щатите хибридна Toyota Camry от 2008 г. струва между 4100 и 6300 долара, което дава категоричен отговор на въпроса за смяна на батерията.


0 от 500
  • #16
    4 rate up comment 10 rate down comment
    ГД. ( преди 7 месеца )
    Заслужава си разбира се да караш хибрид,не слушайте че ви плащат с подмяна на батериите все едно става през година. С моята Корола си спестявам от порядъка на 4500-5000 евро годишно от гориво. В тойота ми дадоха цена от 4500 евро за нова при евентуална смяна. Сами си правете сметката от тук нататък дали си заслужава или не.
  • #15
    10 rate up comment 2 rate down comment
    глупости ( преди 7 месеца )
    Толкова глупости в статията и в коментарите! Хибридните коли вървят на бензин когато не работи батерията, но пада мощността! Смяната на батерия в тойота бг е към 8000 лв . , чисто нова ! Рециклираните батерии не са ок!
  • #14
    2 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    "Една батерия за хибридна Тойота струва около 7000 лева в сервиз на Тойота в България."Коя хибридна toyota? Тази за която става въпрос в статията или пак се правиш на "умен"
  • #13
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Подмяна 1600$. Няколко гайки и един куплунг е подмяната ей!
  • #12
    5 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Гостенино, пак си забравил да си пиеш гинко билобата и страдаш от загуба на паметта какво си писал само преди 5 дни в статията" Дилема: Смяна на батерия за 12 000 долара или продажба на колата за 16 000?"Май само заглавието казва достатъчно? Човекът е изминал за три години повече километри на ток отколкото този с хибридът е изминал и на ток и на бензин и за разлика от него е спестил повече от 12 000 долара само от горивото. Този дали е успял да спести 6300? Дайте да говорим с цифри?
  • #11
    12 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Благодаря ето че научих още нещо ново. Досега си мислех че е нещо като газовата уредба. Че дори и по-добро. Защото ако ти се прецака ДВГ или няма откъде да заредиш бензин, все пак можеш да си зареждаш ток и да си караш и да закърпиш положението да се прибереш. Или обратното като няма ток да караш само на бензин и това да ти удвоява надежността. Но до колкото разбирам от вашите думи не само че не я подобрява, а я влошава два пъти. Дори само едното да не работи - оставаш на пътя!
  • #10
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Гост ( преди 7 месеца )
    Колко струва подмяната на батерията на електромобил,20 к.долара?
  • #9
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Собственик на хибрид ( преди 7 месеца )
    ЕЛ и ДВГ в хобридите работят в симбиоза и ме могат един без друг!
  • #8
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 7 месеца )
    Още в началото има яка лъжа! Няма електромобил, чиято цена на нова батерия и смяна да струва 10к долара. Поне по две е цената!
  • #7
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 7 месеца )
    Една батерия за хибридна Тойота струва около 7000 лева в сервиз на Тойота в България.