IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot показа новото 3008

Кросоувърът се превръща в крос-купе и получава изцяло електрическа версия

Френският производител Peugeot бързо реагира на изтичането на снимки на новото поколение на 3008 и ги публикува, за да може те да станат обществено достояние. Официалната премиера на кросоувъра ще се състои на 12 септември, когато ще станат ясни и технически характеристики.


Peugeot 3008


Новото Peugeot 3008 ще се предлага както с хибридно, така и с изцяло електрическо задвижване. Французите показаха официални снимки именно на версията изцяло на ток, която ще носи името E-3008. В основата на модела е платформата STLA Medium, предназначена за автомобили от C/D сегмента.

Автомобилът с висока проходимост е променил формата си спрямо предишното поколение и от традиционен кросоувър се превръща в купеобразен, което се превръща в тенденция сред производителите в последно време. Още на пръв поглед се забелязва новия нос, характеризиращ се с класическата тройка „нокти“, която включват LED дневните светлини, интегрирани в бронята, и основните светлинни групи.


Peugeot 3008


Промените в задната част са далеч по-сериозни, като придават на новото Peugeot 3008 по-спортен външен вид, подобен на този на 408. Със сигурност купеобразната форма на автомобила намалява пространството в багажника, но благодарение на увеличените размери ще има повече място за пътниците.

Що се касае до интериора, който беше показан от френския производител още през лятото. Основният му елемент ще бъде 21-инчов извит дисплей, който е монтиран над волана и съчетава арматурното табло с мултимедийна система и head-up дисплей. Благодарение на „скрития“ монтаж и подсветката в долната част, екранът изглежда сякаш се носи във въздуха. Този ефект ще бъде дублиран на волана, визуално разделяйки централната част. Всичко това сега се нарича Panoramic i-Cockpit.


Peugeot 3008


По неофициални данни кросоувърът ще се предлага с избор от три изцяло електрически задвижвания, като едното от тях ще бъде с два електромотора. Топ-версия на E-3008 ще може да изминава около 700 км с едно зареждане на батерията, докато пробегът на стандартния вариант ще има пробег от 500 км.

Версиите с ДВГ са изцяло хибридни. Базовият вариант е с 1,2-литров турбодвигател и 48-волтов електромотор, вграден в 6-степенната роботизирана скоростна кутия. За по-мощната версия е предвиден 1,6-литров двигател, съчетан с по-голяма батерия.


Още снимки на новото Peugeot 3008 - вижте в галерията:


0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Junk ( преди 8 месеца )
    Кой нормален кара Пежо?Само психично болни
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Zorro ( преди 8 месеца )
    От вън е невероятно красив .но старият проблем си стои непроменен Воланът и инструментите на таблото са разположени така че не се вижда нищо от показанията.За да виждаш изобщо нещо трябва да се разкрачиш и да държиш волана неудобно ниско в скута си..
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    6 ***, като не познаваш и не знаеш как карам, спести си коментрите по мой адрес. Иначе и аз за теб на общо основание мога да кажа, че явно от тези които в нета ревете за контрол, закони и прочие, карате като бастуни, защото да разпознаете пътната обстановка ви идва в повече и само се криете зад буквите в закона. Не се оглеждате, престовате се без да се огледате, защотото разбираш ли си дал мигач и ти е предимство (пред физиката) и всички са ти криви, щтото си .... ***
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    край ( преди 8 месеца )
    До 5. Тажал му крака. Мастното образование от което ти почват краката ти тежи. Спортисти -натискачи на *** и въртачи на геврек най-ги обичам. Е такива пребият с колата някое дете и после ... после се чудят как да оправдават глупостта си, вместо да вземат едно здраво въже и да намерят по-здрав клон.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    4, аз това ако трябва да го клатя с 70 за да мина 500км, не мерси. Сегашната ми е 300кс, тежи ми кракаи минавам 800км, зареждам за 5 мин.. Ако я жаля дори повече. Та, ако искат да ме метнат на ток... алтернатива на това което карам в момента. Другото е прекалено голям компромис за такива пари
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 3 ( преди 8 месеца )
    Как успя да разбереш реалния пробег на модел който още не е излязъл? За теб са 300 км щото ти скорост под 140 км/ч не признаваш явно, ако искаш направо го смятай на максималната скорост тогава и 150 км може да го изкараш
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Турбо ( преди 8 месеца )
    Цената е над 100 х.лв, пробега около 300 километра.Фен съм на Пежо,но те започнаха да лъжат за пробега повече от Тесла.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    1ви, има има дори 1.6 мека китка и той, с други думи откъм двг...скука. интерес обаче будят информациите за 500 и 700км преход на ток, доколко са реални. Това са 80-100квт батерии??
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Много добро, напълно е нужен един 1,5 бензин с турбо и няма равно