IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot показа новото 3008

Кросоувърът се превръща в крос-купе и получава изцяло електрическа версия

Френският производител Peugeot бързо реагира на изтичането на снимки на новото поколение на 3008 и ги публикува, за да може те да станат обществено достояние. Официалната премиера на кросоувъра ще се състои на 12 септември, когато ще станат ясни и технически характеристики.


Peugeot 3008


Новото Peugeot 3008 ще се предлага както с хибридно, така и с изцяло електрическо задвижване. Французите показаха официални снимки именно на версията изцяло на ток, която ще носи името E-3008. В основата на модела е платформата STLA Medium, предназначена за автомобили от C/D сегмента.

Автомобилът с висока проходимост е променил формата си спрямо предишното поколение и от традиционен кросоувър се превръща в купеобразен, което се превръща в тенденция сред производителите в последно време. Още на пръв поглед се забелязва новия нос, характеризиращ се с класическата тройка „нокти“, която включват LED дневните светлини, интегрирани в бронята, и основните светлинни групи.


Peugeot 3008


Промените в задната част са далеч по-сериозни, като придават на новото Peugeot 3008 по-спортен външен вид, подобен на този на 408. Със сигурност купеобразната форма на автомобила намалява пространството в багажника, но благодарение на увеличените размери ще има повече място за пътниците.

Що се касае до интериора, който беше показан от френския производител още през лятото. Основният му елемент ще бъде 21-инчов извит дисплей, който е монтиран над волана и съчетава арматурното табло с мултимедийна система и head-up дисплей. Благодарение на „скрития“ монтаж и подсветката в долната част, екранът изглежда сякаш се носи във въздуха. Този ефект ще бъде дублиран на волана, визуално разделяйки централната част. Всичко това сега се нарича Panoramic i-Cockpit.


Peugeot 3008


По неофициални данни кросоувърът ще се предлага с избор от три изцяло електрически задвижвания, като едното от тях ще бъде с два електромотора. Топ-версия на E-3008 ще може да изминава около 700 км с едно зареждане на батерията, докато пробегът на стандартния вариант ще има пробег от 500 км.

Версиите с ДВГ са изцяло хибридни. Базовият вариант е с 1,2-литров турбодвигател и 48-волтов електромотор, вграден в 6-степенната роботизирана скоростна кутия. За по-мощната версия е предвиден 1,6-литров двигател, съчетан с по-голяма батерия.


Още снимки на новото Peugeot 3008 - вижте в галерията:


0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    факт ( преди 7 месеца )
    Това Пежо има един основен недостатък ,впрочем като на всички нови коли ,ще е много скъпо . Реално новите автомобили са поскъпнали с над 40% , като бюджетни почти вече липсват . При колите на старо положението е още по-отчайващо 7-8год. бараки м/у 200-300 хил. "реални" км. с трицилиндрови турбо моторчета / реално без повече лимит/ се продават над 20хил. + лв.
  • #18
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Не е зле изобщо
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    13-ти, 300кс са си 300кс дали електро или ДВГ. Както 1кг памук и 1кг желязо все са си 1кг. Това че си усещаш по различен начин, е съвсем друга тема.
  • #16
    0 rate up comment 1 rate down comment
    колко жалко ( преди 7 месеца )
    Нищо не ми харесва в тая кола.
  • #15
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Мхм ( преди 7 месеца )
    Айде сега волана бил малък а ония от Ф1 как карат с малък волан
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    q ( преди 7 месеца )
    Е па тежи му крака. Възножностите на чичо Го-ше са то тук.Паре нема. Ибушлек ама 300 коня, 300 коня ама избушлек седма ръка. Като поевтинеят електромобилите втора ръка, ще се похвали човека и той.
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Фф ( преди 7 месеца )
    Тежък му бил крака . И празна главата.300 кс ДВГ и 300 кс ел кола са съвсем различни неща.Както казва CAR MANIAC , който се кълне и кара само немски коли - за съжаление новия модел 3 , няма алтернатива , сега и качеството на интериора е по-добро от немските, не само софтуера и хардуера
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    мдаа ( преди 7 месеца )
    Стига сте величали тая Тесла , отвън дизайн на Pixar -Макуин Светкавицата , а вътре само един обърнат телевизор и всички функции на него , да се чудиш какво по-напред да гледаш. Новото Пежо е със страхотен дизайн отвън и отвътре , проблем с волана имат само някои шофьори , повечето нямат такъв.
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Това дето стърчи над волана каква му е идеята точно не разбирам, иначе за тези пари Тесла, няма никакво съмнение Модел 3 или У.
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    франсетата казват че проблема е във вас не във волана или уредите да си ги продават