IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche представи нова технология за създаване синтетични горива

Процесът може да се извършва навсякъде, където има възобновяеми източници на електричество

Проектът на Porsche, подкрепен от Volkswagen Group Innovation, HIF Global и MAN Energy Solutions, е да започне в индустриален мащаб извличането на големи количества въглероден диоксид от атмосферата с помощта на възобновяема енергия, като по този начин допринася за борбата с изменението на климата.


Porsche ще извлича CO2 от въздуха


CO2, получен от въздуха, след това може да се използва за производството на различни продукти, включително синтетични горива, получени чрез комбинирането му с водород, получен от вода. Това е процес, който вече се използва в чилийската пилотна инсталация на Haru Oni ​​​​и който, подчертава Porsche, може да бъде възпроизведен навсякъде, където има налично електричество от възобновяеми източници.

Добитият по този способ въглероден диоксид след това се пречиства допълнително и се съхранява като суровина, докато водата, образувана като страничен продукт, се изхвърля. CO2, припомня Porsche, може да се използва в бъдеще като суровина за направата на пластмаси, които не са получени от петрол, но също така може да се съхранява в дългосрочен план или да се комбинира с водород за производство на метанол и на различни синтетични горива (наричани също е-горива).



 

0 от 500
  • #96
    2 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    А данните от сервизните книжки знаеш точно къде да си ги завреш! Това беше най-инфантилното изказване. Всички знаят, че това са абсолютно недостижими стойности и затова се правят реални тестове при реални пътни условия, които се записват на видео и се публикуват. Също така се пишат статии към които спокойно можеш да дадеш линк или поне да им пишеш заглавията за източник на информация. Но такава информация разбира се никъде не съществува освен в главата ти. 0,5/100 разход ХА ХА ХА, така пишело
  • #95
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 7 месеца )
    До 85.Данните са от сервизната книжка.Същите данни ги има в Au to-data.net.Защо излизат звездички.
  • #94
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 7 месеца )
    Няма да си пилея времето да гледам т***пи клипчета,за мен това не е доказателство.
  • #93
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 7 месеца )
    До 85.Данните са от сервизната книжка.Същите данни ги има в ***-data.net.
  • #92
    1 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Опа, забравил съм линка към видеотоhttps://youtu.be/nAxpHq7mDxk Кажи сега какво се случва през първите 100 секунди на този клип? Колко работа съм свършил и колко километра съм изминал в същото време? На тебе колко време щеше да ти отнеме да свършиш същата работа и да изминеш същите километри? Колко часа след мен ще стигнеш на 1 000 км маршрут?
  • #91
    2 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    До 89. След две години ще разбереш че всъщност съм доволил за след поне три-четири години когато искаш да я произвеждат три пъти повече от АЕЦ
  • #90
    2 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Ако намериш някъде безплатен интернет, пробвай да изглеждаш този клип който съм снимал специално заради тебе да кажеш каква е скоростта и е сниман за да докажеш че си успял да го изгледаш? До една седмица няма да успееш да отговориш на тези два елементарни въпроса, заради липса на достатъчно бърз интернет да гледаш YouTube
  • #89
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 7 месеца )
    До 87.Ами действай,не ми развивай само кухи теории.
  • #88
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 7 месеца )
    Къде ще караш с 140 км/ч бе ,умник?Ти от вкъщи излизал ли си?Къде има пътища за такива скорости?Я слез на земята.Полицаите дебнат с триногите точно такива като теб.
  • #87
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Следващият голям бизнес ще е със съхранение на енергия. Запиши си го някъде. Той е следващата стъпка. То ще е машината за печатане на пари. Да знаеш цените за следващите 24 часа на които можеш да купуваш и продаваш тока е като да знаеш числата от тотото. А токът на борсата се купува и продава поне 24 часа предварително. Съхраняваш сега и продаваш след 8 часа с печалба, а не като при синтетичните горива да се храниш сега и да продадеш след 8 месеца на загуба.