IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 поскъпна сериозно в Китай, в Европа разликата е малка

Американският производител обещава първи доставки на обновения модел през октомври

Само преди няколко дни Tesla представи обновения Model 3, който е претърпял сериозни промени във всички области. Вече са известни и цените, на които ще се предлага електромобила и напълно очаквано, както става всеки път при излизането на пазара на фейслифт на даден модел, той е е по-скъп.


Tesla


На почти всички пазари, които е пуснат новия Model 3, цените са се увеличили в сравнение с изходящия модел. Такъв е случаят в Китай, мястото, където електромобилът се произвежда в Gigafactory на Tesla в Шанхай. Новият Model 3 със задно задвижване започва от 33 150 евро (259 900 юана), става ясно от съобщение в Weibo акаунта на Tesla, обявяващ началото на предварителните продажби.. Това е значително покачване на цените от 12% спрямо изходящия Model 3, чиято начална цена беше почти 29 580 (231 900 юана).

Tesla Model 3 Long Range с два електромотора (AWD) има начална цена от 37 700 (295 900 юана), което не е много по-ниско от базовата цена на изходящия Model 3 Performance от 42 350(331 900 юана).

Трябва да се отбележи, че когато производителите на електромобили пуснат нов модел в Китай, те обикновено започват с набор от предпродажбени цени, които след това се понижават, когато моделът влезе в продажба. Не е ясно обаче дали Tesla ще приеме тази стратегия. В компанията очакват доставките на двете версии на новия Model 3 да започнат през последното тримесечие на годината.


Tesla


Цените на новите Tesla Model 3 се повишиха и в Европа, но там разликите са много по-малки. В Германия, например, новият Model 3 със задно задвижване започва от 42 990 евро, с 1000 евро повече от своя предшественик. Новият Model 3 Long Range започва от 51 990 евро, което също е с 1000 евро повече от преди.

Във Франция увеличенията на цените са подобни, като базовият Model 3 със задно задвижване започва от 42 990 евро (+1000 eвро), а моделът 3 LR е на цена от 50 990 евро (също +1000 eвро). Ръстът в Италия е същият, като на тези три големи европейски пазари доставките ще започнат през октомври.

Интересното е, че във Великобритания в конфигуратора на Tesla все още се показва стария Model 3, което малко странно, като се има предвид, че новите версии на модела вече са достъпни за поръчка в Австралия и Нова Зеландия.


0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Отделно, като знаем историята на Тесла, следващите поне 6 месеца имат да чистят проблеми с качеството. Та честито на опитните зайчета.
  • #1
    6 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Мъск обещаваше първо до 20% надолу, преди месец се оказа 14%, сега се оказва малко по-скъп. Сигурно като изчистят складовите наличности на старата ще паднат малко цените. Но въпроса е друг - страх ме е да попитам как е успял да смъкне и без това една от най-ниските себестойности на пазара. Или вече официално получаваме лаптоп при който всеки не козметичен проблем се отстранява на цена близка до пазарната на целия автомобил.