IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 поскъпна сериозно в Китай, в Европа разликата е малка

Американският производител обещава първи доставки на обновения модел през октомври

Само преди няколко дни Tesla представи обновения Model 3, който е претърпял сериозни промени във всички области. Вече са известни и цените, на които ще се предлага електромобила и напълно очаквано, както става всеки път при излизането на пазара на фейслифт на даден модел, той е е по-скъп.


Tesla


На почти всички пазари, които е пуснат новия Model 3, цените са се увеличили в сравнение с изходящия модел. Такъв е случаят в Китай, мястото, където електромобилът се произвежда в Gigafactory на Tesla в Шанхай. Новият Model 3 със задно задвижване започва от 33 150 евро (259 900 юана), става ясно от съобщение в Weibo акаунта на Tesla, обявяващ началото на предварителните продажби.. Това е значително покачване на цените от 12% спрямо изходящия Model 3, чиято начална цена беше почти 29 580 (231 900 юана).

Tesla Model 3 Long Range с два електромотора (AWD) има начална цена от 37 700 (295 900 юана), което не е много по-ниско от базовата цена на изходящия Model 3 Performance от 42 350(331 900 юана).

Трябва да се отбележи, че когато производителите на електромобили пуснат нов модел в Китай, те обикновено започват с набор от предпродажбени цени, които след това се понижават, когато моделът влезе в продажба. Не е ясно обаче дали Tesla ще приеме тази стратегия. В компанията очакват доставките на двете версии на новия Model 3 да започнат през последното тримесечие на годината.


Tesla


Цените на новите Tesla Model 3 се повишиха и в Европа, но там разликите са много по-малки. В Германия, например, новият Model 3 със задно задвижване започва от 42 990 евро, с 1000 евро повече от своя предшественик. Новият Model 3 Long Range започва от 51 990 евро, което също е с 1000 евро повече от преди.

Във Франция увеличенията на цените са подобни, като базовият Model 3 със задно задвижване започва от 42 990 евро (+1000 eвро), а моделът 3 LR е на цена от 50 990 евро (също +1000 eвро). Ръстът в Италия е същият, като на тези три големи европейски пазари доставките ще започнат през октомври.

Интересното е, че във Великобритания в конфигуратора на Tesla все още се показва стария Model 3, което малко странно, като се има предвид, че новите версии на модела вече са достъпни за поръчка в Австралия и Нова Зеландия.


0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    До 9. Човекът иска да ти каже друго. Електромобилите промениха парадигмата, че трябва да избираш между икономичен или бърз автомобил и няма как да получиш и двете заедно. На практика електромобилите са толкова ефективни, че почти няма разлика дали ще си купиш електромобил с 1000 коня или със 100 коня. И двата ще харчат почти еднакво. Можеш ли да кажеш същото за ДВГ?
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    кеф цена няма да караш с 300+ безценно времето е новата валута
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    кеф цена няма да караш с 300+ времето е новата валута
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До Плейд ( преди 7 месеца )
    Това да рекламираш кола за 100+ к лв (в случая на името ти евро) с това че харчи 5лв/100 е като *** баровец дето купува Е класа ама 220cdi, че иначе скъпо му излиза.
  • #8
    3 rate up comment 3 rate down comment
    PLAID ( преди 7 месеца )
    #1,2 на колонката как плащате по 200-300-500 за 1 резервоар - колко ви кажат - толко. Няма хън, няма мън, няма тънга мънга :D И после крачето леекинко, че пак 200-300-500 и заплатата стана превъзбудена мома - как я барнеш и свърши.
  • #7
    1 rate up comment 13 rate down comment
    Смешни краваропитеци ( преди 7 месеца )
    Налагат забрани в техн. развитие на Китай, после предлагат по-скъпи стоки там. Ако съм на Китай ще изхвърля всичко американско от страната и изобщо континента Азия!
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 5 ( преди 7 месеца )
    Сравняваш Перформанс с Дълъг Обхват. За сега спряха Перформанс и е вероятно да е за някакво значимо подобрение на задвижването
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Оказва се че повишение от 30 на 33 хиляди е "ЗНАЧИТЕЛНО", а разликата от 42 до 37 е "НЕ МНОГО ПО-НИСКО"...
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До 3 ( преди 7 месеца )
    Това е в Китай, а обещанието за цената е в САЩ не се прави на глупав
  • #3
    7 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    "Новият Model 3 със задно задвижване започва от 33 150 евро " както винаги гранки заглавия, защото новината е негативна. Обаче не си спомням да е имало поне едно заглавие, че Тесла вече продава по-евтино от обещаните 35 хиляди долара при започване на производството на Тесла модел 3. Но за сметка на това, поне пет години след началото на производството постоянно имаше статии, че Тесла е излъгала за тази цена и е невъзможно да я постигне. А сега и след "значителното увеличение", цената е по-ниска.