IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Последните оцелели в средния клас в Европа

Възходът на SUV-моделите оставя този сегмент с все по-малко представители

Едно време почти всеки производител имаше модели в средния клас. Тогава обаче дойде големият бум на SUV и редица големите имена изчезнаха в Европа. Първо си тръгнаха модели като Mitsubishi Galant и Honda Accord, които бяха последвани от Ford Mondeo, Opel Insignia и Renault Talisman. Друг представител на сегмента – Mazda6, вероятно ще оцелее, но ще се предлага с ограничена гама от двигатели.

В Германия, която е един от традиционно силните пазари за модели от среден клас, техните продажби паднаха до 13%. А прогнозата е, че те ще продължат да намаляват. Изданието Motor1 представя 10 „оцелели“ автомобили от този клас с уточнението, че сред тях няма електромобили (Tesla Model 3 и VW ID.7 попадат в сегмента). Отсъстват и Opel Astra ST, Seat/Cupra Leon ST и Skoda Octavia, които всъщност са от среден клас по размери, но се броят като част от компактния клас.


Последните оцелели от средния клас в Европа (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #8
    5 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Мерцедес БМВ и Ауди убиха всички бараки. Алфа и Ягуар държат фронта защото са различни и специални. Тия къде купуваха разни хонди фордове и опели сега купуват сувчета. Ей на съседа има Q7 но си взе и Джулия за да си я кара за кеф и градско.
  • #7
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Хубави коли, но проблемът е, че станаха много скъпи! Какъв е смисъла да дам 100 х. за нов, като мога да си купя 10 год. за 20 х. с почти същите екстри!? Тъй де, всеки с възможностите.
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Тия класове са такъв миш-маш, че не се знае,кое какво е. Щом Астра, Леон и Октавия се водят среден клас , то тагова и 3-та на БМВ А4 трябва да е там според мен .
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Инсигнията я забравихте, Рено талисман също
  • #4
    2 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    единснвеното хубаво на седана е че багажника е визуално защитен
  • #3
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    тройките няма да ги спират , даже ще правят м-ка комби ... смели са , но предпочитам тройка пред сув ( сега ще ме нападнат феновете на сувчета )
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Хубави години бяха едно време.
  • #1
    9 rate up comment 17 rate down comment
    Как да стане ( преди 7 месеца )
    Е ми пълно е с дизелови бърурници а сме 2023.После що били последните