IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пикапът на Mercedes понесе нов удар

X-Class се оказа с фабричен дефект, заради който 6000 бройки влизат в сервиза

Mercedes-Benz Австралия изтегля 6117 екземпляра от пикапа X-класа, за да коригира проблем, който може да причини нарушаване на уплътнението на радиалния вал на задната ос, което води до потенциален теч на масло. Сервизната акия засяга модели X-класа, произведени между 2017 и 2019 г.


Mercedes X-класа


„Това може да причини изтичане на масло, което да доведе до неочаквано намаляване на спирачната ефективност., казват от компанията в съобщението си до медиите..

Сервизната акция засяга малко над 6000 автомобила, продадени на австралийския пазар - засега. Дали проблемът ще се окаже регистриран и на други пазари и дали сервизната акция ще засегне и други части от света, засега не е обявено официално.

Припомняме, че през последните две години Mercedes се наложи да извика в сервизите си милиони автомобили от почти всички модели от последните 5-6 години заради различни дефекти. Що се касае до X-Class, той се оказа сериозно разочарование, тъй като така и не успя да се наложи на пазара. Основната причината за това е, че технически пикапът е сходен с Nissan Navara, но струва доста повече.


0 от 500
  • #2
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Факт ( преди 8 месеца )
    Гермянрц пикап нимой направи
  • #1
    18 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Така и не разбрах коя е таргет групата на тая джипка. "Луксозен пикап", дето струва повече от далеч по-добри машини за тая работа. Нито е практично, нито е достатъчно "скъпо изглеждащо", че да се фукаш с него.