IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota изтегля 110 000 коли от цял свят

Заради проблем с кабелите в сервизите влизат и два модела на Lexus

Японският автомобилен производител Toyota изтегля за ремонт автомобили от цял свят. В сервизната акция, която ще засегне повече от 110 00 превозни средства попадат и два модела на :Lexus.


Toyota


Всички коли са произведени през тази година, като проблемът при тях е един и същ. От Toyota не разкриват подробности, но съобщават, че повредата е открита в кабелния сноп между волана и въздушната възглавница на водача.

По предварителна информация вината е на доставчика на части, който е допуснал производствен дефект. В резултат на това японският автомобилен производител е получи лошо запоени кабели.. Експерти на Toyota са провели собствени тестове и са установили, че заради дефектна връзка въздушната възглавница може да се активира по време на движение.

В резултат на това е решено в сервизите да бъдат изтеглени 110 047 автомобила Toyota Corolla, Corolla Cross, Highlander и Tacoma, както и Lexus RX и NX. Само преди дни проблем с кабелите беше открит и при модели на друг японски производител Nissan, като той налага сервизна акция на 1,5 млн автомобила, сред които е и електрическият Leaf.


0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Японците правеха евтини автомобили, когато нямаше никакви изкисвания - за екология, за активна и пасивна безопасност, за корозия (което никога не е било законово, но пазарът го изисква). Просто защото си спестяваха всички тези неща, за разлика от един Мерцедес, Волксваген или Пежо. Сега донякъде е по-зле - нито са евтини, нито са безопасни, защото продължават да спестяват от невъибразими неща, като спирачки например, а активната им безопасност е просто отбиване на номера.
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    #4 може, но тук става дума конкретно за Тойота (с история с Таката airbags). Може да е най-безопасно ако на тойотите им ги махнат въобще - няма еърбег, няма проблем :))
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Спомени от миналото. Mercedes и всички останали. А второто беше, че toyota произвежда евтини и изключително надеждни и автомобили. За съжаление всичко това остана в миналото и все още лежат на стари лаври.
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    нещо за волво и експродирали еърбег модули кажете или мутрите не дават да се пише по темата
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    До #2: А ти не успя ли да се уредиш за работа там, Гоше? Неграмотността си я имаш, видно е.
  • #2
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Георги ( преди 9 месеца )
    Ако са им правили кабелите в Язаки България нищо чудно да има производствен дефект.. като се има в предвид дефектите на хората които работят там :D.. Неграмотници
  • #1
    5 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Японците настояват да убиват клиентите си. Вярно е, че всичките им марки са тръгнали уверено към бунището на историята, но въпросът ми е кой още ги купува и за чии х0й?