IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нелепа грешка вкарва 1 милион коли на Ford в сервиза

В упътването на автомобилите липсва елементарна инструкция

Американският производител Ford изтегля почти милион нови автомобила поради нелепа грешка. Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA) съобщи, че в ръководството за употреба при някои SUV автомобили Ford Expedition и Lincoln Navigator, както и при пикапите Ford F-250, F-350, F-450, F-550 и F-600 Super Duty липсва обяснени как се регулират и премахват допълнителните централни облегалки за глава.


спирачни дискове


По тази причина 979 797 автомобила се считат за потенциално опасни. Американският регулатор настоява, че във Ford по погрешка не са отпечатали пълно ръководство с инструкции, което нарушава Федералния стандарт за безопасност на моторните превозни средства. Концернът ще трябва да изпрати липсващото ръководство на на всички клиенти, като процесът ще стартира на 10 юли.

В сервизната акция попадат Ford Expedition и Lincoln Navigator от 2018-2023 г. и Ford F-250, F-350, F-450, F-550 и F-600 Super Duty от 2019-2023 г. Това са SUV с 3 реда седалки, както и пикапи с кабина SuperCab с 4 врати или 3-местна предна седалка. Липсата на инструкцията не води до наранявани, но по правни причини ще трябва да се проведе кампания за изтегляне на колите.

Ford не е първият автомобилен производител, който трябва да харчи пари поради пропуск в ръководството за експлоатация на автомобила. През миналата година Subaru се оказа в подобна ситуация - седаните WRX получиха инструкция с неправилен алгоритъм за настройка на чувствителността на дългите светлини.


0 от 500