IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari забрани на собствениците да карат своите 296 GTB/GTS

Всички произведени бройки от модела са застрашени от пожар

Италианският производител Ferrari издаде забрана за собствениците на нови 296 GTB/GTS да карат колите си. При всички бройки от хибридната суперкола е открит опасен дефект, който може да доведе изтичане на гориво и пожар.


Ferrari 296


Компанията е установила, че по време на движение има опасност от непреднамерен контакт между алуминиевата тръба за гориво и стоманата на капака на батерията, зареждаща хибридния агрегат. Така може да причини химическа реакция, която ще доведе до изтичане от горивната система.

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA) вече нареди изтеглянето на 425 бройки от моделите 296 GTB Coupe и 296 GTS Spyder. Това са всички екземпляри, предназначени за Северна Америка и пуснати на пазара 2022 и 2023 г. Интересното е, че Ferrari призова за незабавно спиране на колите от движение, но проблемът ще бъде решен едва през юли.

След 7 юли собственици на дефектирали автомобили ще могат да посетят сервиз за смяна на горивната тръба. Ferrari възнамерява да замени безплатно конвенционален алуминиев тръбопровод за гориво с част с антикорозионна гумена втулка. Засега не се съобщава за никакви инциденти, причинени от проблемния детайл.

Продажбите на моделите от семейството Ferrari 296 са спрени, докато колите, които се намират при дилърите, не бъдат ремонтирани. Това е вторият проблем с хибриден модел на марката тази година, след като по-рано моделът SF90 беше вкаран в сервизите на марката заради инсталирането на грешни детски седалки.


0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Тони ( преди 10 месеца )
    Добре де аз сега за събота у Расово с какво да си ходя. У, че сте значи :)
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    До 7 ав Маранело ходил ли си че плещиш простотии,аз да и във Феррари няколко модела се качвах,имах възможност да ги огледам на спокойствие поне видимото по купе и интериор и не мога да споделя казаното от теб за истина,между другото и в Санта Агата Болонезе /на Ламборджини също бях и от там също имам страхотни впечатления,съжалявам,че нямах толкова много време за да тествам и Ламборджини Авнетадор или при Фераррари Калифорния.Но винаги има и следващ път.
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    До 4,напълно съгласен с теб,защото ние не правим грешки в автомобилите,просто защото не произвеждаме такива.Иначе собствениците на тези автомобили освен това Феррари,което им е за кеф и показност на соц. положение,си имат поне още няколко евридейки така,че без кола не са останали.Освен това във времето когато няма да си карат Феррари-то,да отскочат с яхтата си до някой остров просто ей тъй,защото и такова чудо имат.С две думи не са за мислене и не са спестявали пари от закуски за това чудо.
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До Енцо ( преди 11 месеца )
    На кого му пука
  • #7
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Enzo ( преди 11 месеца )
    Голям фен съм им, но... да кажеш, че са "изпипани до последния детайл", е инфантилно изказване на човек, който никога не се е докосвал до Феррари, а ги е гледал само на картинка. Красиви, добре вървящи и със страхотен звук! Ето това е абсолютна истина за Феррари. Но предлагам на всеки фен да спре до там. Просто, ако за изпипани работи ще си говорим, се сещам поне за 10, струващи най-малко наполовина, коли, които са много по-изпипани от едно Феррари.
  • #6
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Факт ( преди 11 месеца )
    Италианец и инженер е невъзможна комбинация няма такъв феномен в природата
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    До 5 и 6: Я не се заяждайте с човека.;) Просто има такива хора, на които ако им покажеш анорексична манекенка по бански, те пак ще кажат, че тази дебелана е много навлечена.
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Само, който не произвежда автомобили, само той не прави грешки. Дори и Ферари при които всичко е изпипано, обмислено и изчислено до най-малкия детайл допускат грешки. Хубавото в случая е това, че няма нито един инцидент. Лошото е, че имаш Ферари, но не можеш да го караш, а само да го гледаш, докато мине сервизната акция.
  • #3
    5 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Италиандки клосети
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Пак само за северна Америка