IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari забрани на собствениците да карат своите 296 GTB/GTS

Всички произведени бройки от модела са застрашени от пожар

Италианският производител Ferrari издаде забрана за собствениците на нови 296 GTB/GTS да карат колите си. При всички бройки от хибридната суперкола е открит опасен дефект, който може да доведе изтичане на гориво и пожар.


Ferrari 296


Компанията е установила, че по време на движение има опасност от непреднамерен контакт между алуминиевата тръба за гориво и стоманата на капака на батерията, зареждаща хибридния агрегат. Така може да причини химическа реакция, която ще доведе до изтичане от горивната система.

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA) вече нареди изтеглянето на 425 бройки от моделите 296 GTB Coupe и 296 GTS Spyder. Това са всички екземпляри, предназначени за Северна Америка и пуснати на пазара 2022 и 2023 г. Интересното е, че Ferrari призова за незабавно спиране на колите от движение, но проблемът ще бъде решен едва през юли.

След 7 юли собственици на дефектирали автомобили ще могат да посетят сервиз за смяна на горивната тръба. Ferrari възнамерява да замени безплатно конвенционален алуминиев тръбопровод за гориво с част с антикорозионна гумена втулка. Засега не се съобщава за никакви инциденти, причинени от проблемния детайл.

Продажбите на моделите от семейството Ferrari 296 са спрени, докато колите, които се намират при дилърите, не бъдат ремонтирани. Това е вторият проблем с хибриден модел на марката тази година, след като по-рано моделът SF90 беше вкаран в сервизите на марката заради инсталирането на грешни детски седалки.


0 от 500
  • #1
    13 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Ето това е истинска сервизна акция. Забраняват ти да си караш автомобила и трябва да го закараш в истински сервиз за истински ремонт след няколко месеца на трупчета. А не като фалшивите сервизни акции на Тесла.