IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-големият SUV на Volkswagen получи странна забрана

Шофьорите на Atlas не трябва да возят пътници на предната седалка

Собствениците на хиляди Volkswagen Atlas – най-големия кросоувър на германската марка, получиха забрана да возят пътници на предната седалка. Обявената от компанията сервизна акция ще засегне над 143 000 бройки от модела, който извън САЩ се продава под името Teramont, съобщава Reuters, като цитира Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA).


VW Teramont


Изтеглянето в сервизите засега е само за Северна Америка, като се отнася за моделите Volkswagen  Atlas (2018-2021) и  Atlas Cross Sport (2020 година). Причината е възможна неизправност на системата за откриване на пътник на седалката до шофьора, причинена от дефект в окабеляването. В резултат на това въздушната възглавница за предния пътник може да не се отвори, дори ако на седалката има човек. Това увеличава риска от нараняване при инцидент.

От Volkswagen казаха, че работят за отстраняване на проблема. Очаква се обаче решението да бъде готова едва през 2024 г. И дотогава шофьорите на засегнатите модели не трябва да пускат никого на предната седалка до шофьора. Производителят твърди, че все още не е получи информация за инциденти, причинени от дефекта.

Самият проблем далеч не е нов .- за него стана известно още през август 2019 г. Тогава производителят започна разследване. Според резултатите от него, през 2021 г. беше посочено, че повредата на системата е случайна и предупредителната лампа светва веднага след стартиране на двигателя. Тези данни бяха предадени на NHTSA, откъдето обаче изискаха допълнителни действия от Volkswagen за отстраняване на опасния дефект.

0 от 500
  • #3
    7 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Фолксваген и качество са оксиморон! Не бива никога да се употребяват в едно изречение!
  • #2
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Какво значи глупаво и ненужно, тези системи спасяват животи! Колкото до новите Фолксвагени - преките ми впечатления са, че са доста качествени и издръжливи! Моделите за САЩ се произвеждат в САЩ и Мексико, там не знам дали е така!
  • #1
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Звучи ми мега глупаво и ненужно, но ... това са "новите Фолксваген".