IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пикапът на Mercedes понесе нов удар

X-Class се оказа с фабричен дефект, заради който 6000 бройки влизат в сервиза

Mercedes-Benz Австралия изтегля 6117 екземпляра от пикапа X-класа, за да коригира проблем, който може да причини нарушаване на уплътнението на радиалния вал на задната ос, което води до потенциален теч на масло. Сервизната акия засяга модели X-класа, произведени между 2017 и 2019 г.


Mercedes X-класа


„Това може да причини изтичане на масло, което да доведе до неочаквано намаляване на спирачната ефективност., казват от компанията в съобщението си до медиите..

Сервизната акция засяга малко над 6000 автомобила, продадени на австралийския пазар - засега. Дали проблемът ще се окаже регистриран и на други пазари и дали сервизната акция ще засегне и други части от света, засега не е обявено официално.

Припомняме, че през последните две години Mercedes се наложи да извика в сервизите си милиони автомобили от почти всички модели от последните 5-6 години заради различни дефекти. Що се касае до X-Class, той се оказа сериозно разочарование, тъй като така и не успя да се наложи на пазара. Основната причината за това е, че технически пикапът е сходен с Nissan Navara, но струва доста повече.


0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Поп ( преди 8 месеца )
    Това не е Мерцедес, а Нисан.
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Чичо ви ( преди 8 месеца )
    Мерцедес имаше готова база за супер пикап -G класата. Ноо пусти шведски меринджеи ...
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Така става като си напазаруваш японска кочинка Нисан :)))))
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 8 месеца )
    А може би имаме мнооого по-добри ПИКАПИ(не е "джипка" , неграмотнико), например Рейнджър Раптор! Ако въобще сте чували за такова "нящо" във ваше село ...
  • #8
    3 rate up comment 3 rate down comment
    до: Един-КОМПЛЕКСАР ( преди 8 месеца )
    Каква връзка с темата има това, кой какво можел да си купи? Можеш ли да отговориш на този въпрос или умствените ти дефицити не позволяват да го направиш? А разлика между пикап и джипка правиш ли изобщо? Това не е джипка комплексарче, а пикап да ти кажа. Хайде пробвай пак да се правиш на умен! Този път не ти се получи.
  • #7
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Един ( преди 8 месеца )
    А предните шестте коментиращи могат ли да купят само гумите на такава джипка :) . Ама да се съберат заедно , че поотделно е ясна работата !
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До 2 ( преди 8 месеца )
    Прав си дори немските *** от Щутгарт се отрекоха че тази надценена навара е тяхно сътворение година след като напусна конвейера през края на 2020
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Проблемът на ( преди 8 месеца )
    Мерцедес се казва Ой-ля-ля КАЛениус - пръв братчед на природното бедствие Грета ку-кунбърг!
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Таргета на подобни машини са комплексари, които искат да се покажат с емблема на МБ, а всъщност имат Навара на доста завишена цена. Освен това Наварата изглежда доста по-добре визуално. От МБ трябваше само и единствено емблемата да сменят, а не да се правят на дизайнери. Също така двигателя който ползват е на Рено, а не на Нисан, което още повече скапва нещата. Не случайно при Нисан го няма този проблем.
  • #3
    13 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Това е Нисан със звезда отпред, що народ излъгаха тия, че карат Мерцедес и се напечелиха на техен гръб!