IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В битката за клиенти Toyota Corolla става пикап

Най-успешният автомобил в историята ще получи лекотоварен вариант

Ръководството на Toyota сериозно обмисля пускано на пикап на базата на най-успешния модел в историята – Corolla, съобщава Automotive News, като се позовава на свои източници в японската компания.


Toyota Corolla става пикап


Всъщност, още при представянето на новата Corolla Cros преди 3 години независим дизайнер реши да си представи как би изглеждал пикап-вариант на модела. Тогава предположението беше подминато с насмешка, но се оказва, че подобен автомобил може да стане реалност, при това в недалечно бъдеще, като той ще бъде базират именно на Toyota Corolla Cross.

Според информациите, в Toyota искат да създадат пикап, който ще се разположи под Hilux в гамата на марката и ще трябва да се конкурира с направилия фурор на пазара Ford Maverick, както с по-нишовия Hyundai Santa Cruz. Естествено, моделът ще бъде насочен основно към пазара в САЩ, където пикапите продължават да се радват на огромна популярност.


Toyota Corolla става пикап


В японската компанията са изчисли, че ако на проекта бъде дадена „зелена светлина“, разработката на Corolla Pick-up ще отнеме около 4 години. Това означава, че товарният модел ще бъде базиран на следващото поколение на Corolla, а не на настоящото. Съответно и дизайнът му ще бъде много различен от този, които виждаме на скиците от преди 3 години.

0 от 500
  • #3
    15 rate up comment 15 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    Кое е безсмислица? Че всички продадени Тесла модел У изглеждат по абсолютно еднакъв начин, а продадените corolla са 3-4 различни автомобила в различните пазари под едно и също име? Сега ще им добавят и пикап corolla да увеличават бройките на статистиката. Хайде ако имаш да казваш нещо бъди конкретен и посочи как точно изглежда toyota corolla на всички пазари?
  • #2
    16 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Ала бала, пълниш коментарите с безсмислици.Това че за няколко месеца Тесла е по-продавана от Корола изобщо не означава стабилен и устойчива тренд, тенденция, резултатът е динамичен.
  • #1
    17 rate up comment 21 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    Какво ли не правят, за да си върнат титлата е най-продавания автомобил в света от Тесла модел У. Ако досега toyota corolla беше хечбек, седан и какво ли още не и съвсем различни автомобили на различните пазари под името corolla, съвсем скоро ще пуснат микробуси хеликоптери и автобуси под името corolla за да трупат бройки в статистиките! Като им сложат и 0,5 л на 100 разход, ще се борят и за най-екологичните автомобили в света!