IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati представи най-бързия седан в света

Ghibli Ultima 334 ускорява от 0 до 100 за 3,9 секунди и вдига 334 км/ч

Най-новите автомобили Maserati с двигатели Ferrari V8 бяха показани на Фестивала на скоростта в Гудууд. Един от тях беше най-бързият сериен в света седан Ghibli Ultima 334.


Maserati Ghibli Ultima 334


Maserati представи седана Ghibli и кросоувъра Levante във версии Ultima. Те са боядисани в класическия цвят Ultima Scia di Persia и оборудвани с мощни V8 двигатели.Такива мотори се монтират на автомобили Maserati от 1959 г. В чест на това са направени финалните версии на моделите, които вече ще се предлагат с по-малки двигатели..

Maserati Ghibli Ultima 334 е оборудван с 21-цолови лети джанти Orione с нови гуми и спойлер от въглеродни влакна. Скоростната кутия също е модифицирана. Седанът се задвижва от 3,8-литров V8 двигател с мощност 580 к.с. и 730 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 3.9 секунди, а максималната скорост е 334 км/ч.  


Maserati Ghibli Ultima 334


Кросоувърът Maserati Levante Ultima също е оборудван с V8 двигател с мощност 580 конски сили. Моделът е в състояние да ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.

Интериорът на новите продукти е изпълнен в цвят Pale Terracotta Tan. Вътре има кожени и карбонови елементи. Общо Maserati ще произведе 103 екземпляра от всеки модел. но за съжаление производството на двигателя V8 ще приключи до края на 2023 година.


Maserati Ghibli Ultima 334


0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 9 месеца )
    Ха 216 майлс пер ауър с ТеслъТа абсурд някакви тестове измислени ще да са.
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Абе долен ( преди 9 месеца )
    Ти като си учил математика, я пресметни доказани 216 мили в час дали са повече или по-малко от обещани 334 км в час? Като си намериш някъде бърз безплатен интернет тези дни може да изгледаш и това видео https://youtu.be/0N95g8pM6Eg
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До долните ( преди 9 месеца )
    А ми някой хора не са учили математика.Първия говори за ускорение а в статията пипр най бързия тоест синоним е с най висока скорост ТеслЪта просто не вдига 334 км в час ама трябва да знаеш що е първа и що е втора производна на пътя за времето.
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 9 месеца )
    Интересни критерии имаш за седан? По същата логика може и да е най-големият седан в света, защото никой не приема за седан останалите които не са боядисани в класическия цвят Ultima Scia di Persia. Другите цветове не се броят за седани!
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Мхм ( преди 9 месеца )
    И защо им спирят производството.Сега теслъраста ще каже ама те Тийота.Мани Тойота ти кажи що Амг Бмв и тн немчуги продължават да бълват ве 8 пък другите като италианци спират и що?!
  • #2
    11 rate up comment 4 rate down comment
    //// ( преди 9 месеца )
    В случая говорят за автомобил с ДВГ. А и Много хора не възприемат електричките на сериозно. Ако нямаше субсидии, не ни налага ха на сила електричките и цените бяха еднакви, хората ще узберът автомобил с двг. Не отричам колите на ток, но все още са далеч от това, което трябва да бъдат. Засега единствено си заслужава кола на ток, ако живееш в къща и да има с какво да джиткаш в града.
  • #1
    4 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Не знам само аз ли съм в грешка и огромна самозаблуда, че Тесла модел s също е седан и е по-бърз.