IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пробегът на пикапа на Tesla се оказа много по-малък от обявения

С едно зареждане серийният Cybertruck изминава само 563 километра

Пробегът на електрическия пикап Tesla Cybertruck с едно зареждане на батериите е близо 2 пъти по-малък от обявения при представянето на автомобила. Това твърди потребител на социалните мрежи, който твърди, че информацията му идва от служители на завода, където се произвежда електрическото превозно средство.


Tesla Cybertruck


По време на презентацията на Tesla Cybertruck през ноември 2019 г. беше обявено, че пикапът ще може да измине 998 км. Сега обаче се оказва, че пробегът с едно зареждане е едва 563 км, което прави пикапа на Tesla аутсайдер в сегмента. Електрическият Chevrolet Silverado, например, осигурява пробег от 724 км, колкото изминава и Rivian R1T. Дори мощният GMC Hummer EV 3X е в състояние да измине 613 км, когато е напълно зареден.

Както е известно, серийното производство на Cybertruck най-после стартира, след като на няколко пъти беше отлагано и първите бройки от електрическия пикап вече слязоха от конвейера на завода на Tesla в Тексас. Те ще бъдат доставени на собствениците си до края на годината, като в компанията планират дотогава да бъдат произведени около 2000 бройки от модела.


Tesla Cybertruck


По-интересното обаче е каква ще бъде неговата цена. При премиерата преди близо 4 години Илон Мъск обяви, че базовата версия ще струва 39 900 долара, а топ-вариантът ще започва от 49 900 долара. Само преди ден обаче Ford намали рядко цената на своя електрически пикап F-150 Lightning с цели 10 000 долара, като коментарът на Мъск беше, че това е страхотна кола, която обаче е прекалено скъпа.

Подобни изявления карат много експерти да смятат, че Cybertruck ще струва по-малко от 50 000 долара, защото след намаляването на цената Ford F-150 Lightning започва именно от толкова. В момента продуктите на Tesla се радват на огромно търсене в цял свят и производителят на електромобили може да си позволи намаляване на цените, за да окаже допълнителен натиск върху основните си конкуренти.


0 от 500
  • #9
    8 rate up comment 2 rate down comment
    До 6 ( преди 9 месеца )
    Никого не спори, че за пътувания Дижон - Диарбекир не са подходящи но това не е особено обичайно пътуване за 95+ % от хората :D
  • #8
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Тази "новина" е за онези, които се вързват на статии като "Форд представи Ф-150 с 600 км пробег, цена 40 хил. долара". Само че пробегът е на най-скъпия модел, а цената - на най-евтиния. Пробегът на Сайбъртръка ще зависи от това, коя версия Тесла реши да пусне като първа. Предвид големият интерес, могат да си позволят да изпържат първите купувачи с високи цени и малък пробег. Аз залагам на 100 кВтч батерия за първата версия.
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Мехди ( преди 9 месеца )
    То продажбите на Шъран са бетер тея на лада веста
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Мюмюн ( преди 9 месеца )
    До третия.Опитай да се прибереш като мен от Франция до Диарбекир с електричка,няма такава мъка.Пътувам с Фолксваген Шаран дизел.
  • #5
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Новият Рам ( преди 9 месеца )
    Нормално да е баклюк както и смятах
  • #4
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Внушението е тъпо защото Тесла бяха обявили няколко варианта а не 1 тоест дори да е вярно и да започнат с 1 избор с 550 км изобщо не значи, че ще остане дълго така..
  • #3
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Собственик ( преди 9 месеца )
    Когато си купиш една-две коли на ток, и попътуваш в чужбина с Тесла, бързо загряваш, че пробегът е нерелевантен и никога не го гледаш. Причините е са 2: колата показва точно къде и за колко минути да заредиш, така че да стане възможно най-бързо и да не чакаш. Tesla Supercharger е най-голямята глобална бързозарядна мрежа, с абсолютно рекорден годишен Uptime за 2022 от 99.95% т.е. 0.05% от времето е имало неработещи колонки. Там спираш, няма карти, няма телефони, няма приложения - закачаш и си ти!
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Накамура ( преди 9 месеца )
    "- това твърди потребител в социалните мрежи". И Медията бърже-бърже го превърне в статия. Доста сериозно. Аз твърдя, че японеца е опълченец. Къде ми е статията?
  • #1
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Гост ( преди 9 месеца )
    Очакваше се.Но чак 2 пъти по малък пробег,никой не е очаквал.Изненадите сега започват.Няма да се учудя,ако алпаката ръждяса след първия дъжд.